Plantes

La planta ideal per tenir a casa i que olori genial: ambientador 100% natural

Si fins ara només veies les plantes d'interior com a objectes decoratius, has de saber que també tenen moltíssims beneficis

Moltes plantes aromàtiques prosperen en testos d'interior, cosa que és una gran notícia per als amants de la cuina i de la jardineria. Aquest tipus de plantes solen ser poc exigents. A més, permet tant als més experimentats com als que ho són menys poder viure l'experiència de tenir cura d'una planta. Amb elles no només guanyaràs experiència en jardineria, sinó que també podràs fer-les servir com un ambientador natural.

Per què hauríem de cultivar plantes aromàtiques a casa?

La veritat és que hi ha molt bones raons per les quals hauríem de començar a cultivar les nostres pròpies plantes aromàtiques a casa. En primer lloc, perquè és tan positiu per a la nostra ment com per a la nostra llar. A més a més, si optem per plantes aromàtiques típiques de la cuina, ens ajudaran a transformar fins i tot el plat més senzill.

En segon lloc, fan molt bona olor. Per això,  són ideals per camuflar la mala olor que es pot apoderar de la nostra llar. També és possible cultivar-les fins i tot en espais veritablement petits. De fet, que requereixin poc espai és un autèntic somni per als qui viuen en espais urbans. I, encara millor, tenir-ne cura és molt senzill. Un cop trobes la planta adequada, no t'has de preocupar de gaire cosa més

Quina planta és ideal com a ambientador casolà?

La planta Andròmeda, també coneguda científicament amb el nom de Pieris Japonica, és perfecta com a planta aromàtica. Es tracta d'un arbust que pot florir ràpidament a casa nostra. En aquest sentit, el més recomanable és plantar directament un pa d'arrels, ja que les llavors requereixen més temps. Perquè creixi l'arbust més sa, és ideal plantar-lo quan plogui.

Com? Molt senzill: cal agafar el pa d'arrels i introduir-lo en un recipient amb aigua de pluja fins que desapareguin les bombolles d'aire. Després, treu-lo i desembolica les arrels delicadament.

Planta Andròmeda
L'hauràs de col·locar a prop de la finestra perquè pugui captar els rajos de sol | Getty Images

En una torreta més profunda, cava amb compte un forat de dues a tres vegades més gran que el pa d'arrels. Seguidament, barreja la terra que has tret del forat amb terra de bruc, posant-ne una mica al fons del forat.

Després, posa la planta al forat i cobreix la resta de la terra que has preparat anteriorment. Prem una mica la terra amb l'ajuda de les mans perquè quedi ferma. I, després, rega abundantment.

Quins beneficis ens ofereix tenir plantes a casa?

A continuació, recollim alguns dels múltiples beneficis de tenir plantes a casa nostra.

1. Ens ajuden a respirar millor

 

Mentre que els nostres cossos prenen oxigen i alliberen diòxid de carboni, les plantes ho fan al revés. És a dir, prenen diòxid de carboni i alliberen l'oxigen. Per això afegir plantes a l'interior de les nostres cases pot ser útil per incrementar el nivell d'oxigen i per així respirar millor.

Però aquest procés s'atura a la nit, de manera que, durant les hores nocturnes, la majoria de plantes prenen oxigen i alliberen diòxid de carboni. Per tant, és més recomanable col·locar les nostres plantes a la sala d'estar o al menjador, en lloc de posar-les als dormitoris.

Plantes a casa
Sens dubte: tenir plantes dins de casa ens pot oferir molts beneficis | GETTY IMAGES
 

 

2. Ajuden a purificar l'aire

A més d'ajudar-nos a respirar millor, tenir les plantes ben cuidades també pot ajudar a purificar la nostra llar en reduir la pols a l'aire fins a un 20%. Dit d'una altra manera, actuen com un filtre i després restitueixen l'aire net.

3. Milloren la nostra salut

No hi ha dubte: comptar amb plantes a l'interior de casa nostra ofereix molts beneficis per a la salut. Segons un estudi realitzat per la Universitat de Kansas, afegir plantes a les habitacions dels hospitals ajudaria a accelerar el procés perquè el pacient es curi.

Un altre estudi, dut a terme pel Comitè Holandès d'Horticultura, va demostrar que afegir plantes al nostre lloc de treball ajuda a reduir els refredats, la fatiga, els mals de cap, el mal de coll i la tos.

4. Humidifica l'aire

Se sap que les plantes són capaces de tornar al voltant del 97% de l'aigua que absorbeixen. Així, tenir diverses plantes ajuda a augmentar la humitat. Gràcies a això, ajudarien a reduir els riscos de refredats, de tos i de mal de coll.