Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una planxa.

Planxa cremada: El truc casolà per netejar-la en minuts i deixar-la com nova

Amb aquests consells et podràs desfer de les taques de la planxa d'una forma ràpida

És possible recuperar una planxa cremada i que quedi com a nova. Tots sabem que hi ha una gran quantitat d'elements imprescindibles a casa nostra. Si vols portar la teva roba sempre com si fos nova, sens dubte la planxa n'és un.

Això, però, pot canviar quan està bruta o cremada. Una planxa cremada és sinònim de fracàs, ja que no podràs arreglar la roba com t'esperes. Tot i que són diversos els motius pels quals això pot passar, has de saber que té solució.

Si vols desfer-te d'aquest problema, et deixem alguns trucs que has de conèixer per oblidar-te'n en només uns segons. I el millor és que tots són igual d'efectius.

Els millors trucs per netejar una planxa cremada

Segur que més d'una vegada t'has enfrontat a aquesta incòmoda situació d'haver de fer servir la teva planxa de forma ràpida i no poder fer-ho perquè està cremada. Amb aquests consells, fàcils i econòmics, això no et tornarà a passar.

Foto d'una planxa cremada.
Netejar una planxa cremada és més fàcil del que creus. | Getty Images
 

1. Fes servir sal

La sal és un dels productes que sempre estan presents a casa nostra. A més de per a la cuina, la pots fer servir per dur a terme una gran quantitat de trucs de neteja.

En aquest sentit, si vols netejar una planxa cremada, només cal afegir sal gruixuda en un drap. Després, encén la planxa com de costum i frega des del darrere cap endavant.

Repeteix el procés fins que les taques desapareguin, apaga-la i deixa que es refredi. Per acabar, pots retirar les restes de sal amb un drap humit.

2. El vinagre, un bon aliat

Un altre producte que tens a casa teva i que serà un bon aliat tant a la cuina com per netejar és el vinagre blanc. En aquest cas, l'únic que has de fer és escalfar-lo una mica i afegir-lo sobre un drap. Després, passa'l per la planxa cremada.

Si veus que no han marxat les taques, prova d'afegir dues cullerades de bicarbonat de sodi amb el vinagre i repeteix el procés fins que desapareguin. Així mateix, és recomanable deixar-ho actuar durant uns minuts.

Imatge d'un recipient amb vinagre de poma
El vinagre t'ajudarà a eliminar les taques de la planxa. | Getty Images
 

3. El detergent per a roba et pot ajudar

En cas que la teva planxa sigui antiadherent, un producte que et salvarà la vida de forma senzilla serà el detergent per rentar la roba. Per fer servir aquest truc, escalfa una mica d'aigua i afegeix unes gotes del producte.

Després, introdueix un drap a la barreja i frega sobre l'electrodomèstic fins que les taques se'n vagin. Pots repetir aquest procés diverses vegades, ja que aquest producte és poc nociu.

4. Fes servir un polidor de metalls

Un dels millors productes que pots fer servir per tornar-li la vida a la teva planxa, en el cas que la seva base no estigui coberta, és el polidor de metalls.

En aquest cas, el polidor actuarà sobre les taques fins que acabin desapareixent. Després, neteja amb un drap net per eliminar qualsevol resta.

5. Pasta de dents

Si tens pasta de dents a casa, tens un potent netejador per a la planxa cremada. Només has d'aplicar-ho sobre la base freda i fregar després amb un drap. Quan ho facis, activa la funció de vapor i planxa una peça en desús durant uns cinc minuts. La brutícia haurà desaparegut.

6. Neteja la planxa amb llimona

La llimona, per altra banda, també serà un gran aliat per netejar la teva planxa. Aquest és un dels millors aliments per les seves propietats desinfectants, per això t'ajudarà durant el procés.

Cal barrejar el suc d'una llimona amb una culleradeta de bicarbonat de sodi. Després aplica'l sobre les taques i deixa actuar cinc minuts la barreja.

Imatge d'unes llimones amb alguns estris de neteja.
La llimona és de gran ajuda a l'hora de netejar qualsevol estri. | Getty Images
 

Fes una prova abans de fer servir la planxa

Si ja has provat qualsevol d'aquests trucs, el millor és comprovar que funcionen abans de tornar a planxar amb normalitat. Per fer-ho, fes servir la teva planxa sobre una peça o tela que ja no utilitzis. Si comproves que està neta, vol dir que podràs tornar a planxar-ho tot sense problema.