Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una tassa de te traient fum i una dona amb una tassa a la mà

Pots reduir a la meitat el risc de diabetis amb un producte oriental molt conegut

Aquest producte podria ser un gran substitut d'altres que resulten més perjudicials

A tots ens agradaria mantenir-nos sempre sans, d'això no hi ha cap dubte. Ara bé, per cuidar el nostre organisme cal que portem a terme una sèrie de pràctiques i, entre una de les més importants, hi ha revisar la nostra alimentació.

Especialment, si volem prevenir i evitar determinades malalties cal consumir aliments sans, variats i equilibrats. De fet, a continuació te'n mostrarem un que, segons sembla, podria ser un gran aliat per reduir el risc de patir diabetis. Pren-ne nota!

El producte que hauries de consumir per prevenir malalties

No és cap misteri dir que, de la mateixa manera que hi ha aliments que ens ajuden a millorar la nostra salut, també n'hi ha d'altres que l'empitjoren. És per això que resulta vital revisar allò que ingerim, ja que directament o indirectament, acaba repercutint sobre el nostre organisme.

I és que quan parlem de consum, podem entendre que al terme mitjà hi ha la virtut. És a dir, qualsevol excés o carència que tinguem sempre serà dolent, i el que hem de procurar és consumir aliments de manera variada i equilibrada.

No obstant això, n'hi ha alguns en particular que podrien beneficiar de manera molt positiva el nostre organisme. Sense anar més lluny, n'hi ha un en concret que la ciència està estudiant i que, segons sembla, resultaria determinant per reduir el risc de patir algunes malalties.

Parlem ni més ni menys que del te negre, una beguda d'origen oriental que està plena de propietats i beneficis. De fet, un estudi científic realitzat per investigadors de la Universitat d'Adelaida (Austràlia) i la Universitat del Sud-est (Xina) van trobar dades molt significatives.

Home amb diabetis i cercle vermell amb tassa de te
Les propietats del te són efectives per prevenir malalties com la diabetis | PixaBay, Proxima Studio

Pel que sembla, les persones que consumeixen de forma diària te negre mostraven un 53% menys de risc de patir prediabetis i un 47% respecte a la diabetis tipus 2. A més a més, s'ha demostrat que la ingesta d'aquesta beguda podria mitigar el risc de patir altres malalties cardiovasculars.

El gran substitut del cafè

El cafè és, sens dubte, una de les begudes més famoses i consumides de tot el món. Així és, ja que molta gent hi recorre en multitud d'ocasions, i fins i tot, algunes persones arriben a superar la quantitat màxima recomanada.

Per això, convé tenir present que, com dèiem anteriorment, abusar de determinats productes o aliments podria ser perjudicial per a la salut. I sense anar més lluny, en el cas del cafè tampoc no estaríem exempts.

De la mateixa manera que hi ha estudis que han constatat els beneficis de consumir aquesta beguda, n'hi ha d'altres que suggereixen tot el contrari: és a dir, mostren les contraindicacions i els efectes secundaris que podria patir el nostre organisme.

Muntatge d´una noia amb una tassa i una rodona amb un metge
El cafè en excés pot ser perjudicial per a la salut | Kseniia Perminova, Studioroman

Així doncs, el te negre es podria convertir en una gran alternativa per al cafè. Sí, perquè entre els seus múltiples beneficis, podem trobar no sols la reducció de patir diabetis, sinó també de protegir el nostre cor i ronyons.

Zilin Sun, coautor de l'estudi assenyala el següent: «Quan s'observen tots els diferents biomarcadors associats al consum habitual del te negre, t'adones que pot ser un pas senzill que la gent pot fer fàcilment per millorar la seva dieta i la seva salut».

Tot i això, convé ressaltar els compostos bioactius que presenta el te negre, ja que segons els investigadors, aquests actuarien com ho farien els fàrmacs antidiabètics. D'aquesta manera, els seus efectes protectors no només repercutirien a la sang, sinó també sobre el cor i els ronyons.

Tanmateix, encara queda camí per recórrer i cal fer noves investigacions per validar aquests descobriments. Però tot apunta que el consum de te negre podria ser molt beneficiós per a la salut.

Bé, ara que ja coneixes tot allò que et pot aportar aquesta beguda, t'animem que la provis i la incloguis a la teva dieta habitual. Gràcies a les seves propietats increïbles, el teu organisme es mantindrà en òptimes condicions, i per tant, la teva salut millorarà. Prova-ho!