Imatge d'un logo de Mercadona

El producte d'1 euro que arrasa a Mercadona pel gust: en venen 8.200 unitats al dia

Que uns xiclets arribin a vendre's tant sona inversemblant, però si et diem que són de gingebre la cosa canvia

Qui li havia de dir a Juan Roig que vendria 8.200 unitats diàries d'un producte tan comú com un paquet de xiclets. Però clar, no són uns xiclets normals; aquests de Mercadona són de gingebre i llimona, una combinació de sabor picant i fresca, amb totes les propietats estimulants del gingebre.

Un producte de qual ja et vam parlar fa temps, quan va tenir un èxit rotund, i que ara torna a ser protagonista perquè cada vegada supera el seu propi rècord de vendes. Aquests xiclets es venen en paquets de 32 unitats, són sense sucre i només valen 1 euro.

Els xiclets que arrasen a Mercadona

Segons ha indicat la cadena valenciana en un comunicat, els xiclets de gingebre i llimona Hacendado són el resultat de la col·laboració entre Mercadona, el proveïdor de la companyia i els mateixos clients. Qui els ha elaborat és l'equip de R+D del proveïdor, que en aquest cas és l'empresa Chic-kles Gum, una empresa amb fàbrica a Riba-roja de Túria, a València, però els clients també han aportat el seu granet de sorra participant en la recerca dels ingredients i aromes més adequats. I es veu que ho han fet bé, perquè les xarxes no paren de parlar dels nous xiclets de la cadena de supermercats. A Twitter, per exemple, els usuaris deixen clar que aquests xiclets són els seus preferits.

I n'hi ha que fins  i tot els atorguen una puntuació de 15 sobre 10, cosa evidencia la bona acceptació que està tenint el producte entre els consumidors.

La companyia sap el que fa, ja que els xiclets de gingebre són una aposta segura. Està demostrat que tant els caramels com els xiclets que porten gingebre són lleugerament digestius i també un bon remei contra les nàusees i els marejos. A més, també combaten els bacteris que provoquen molèsties digestives i eviten els gasos, així com la sequedat bucal i el mal alè.

Amb totes aquestes propietats no és estrany que es venguin com es venen, ja que no només són bons de gust, sinó també per a l'organisme. Això és una cosa que se sap des de l'antiguitat al sud d'Àsia, on l'arrel de gingebre s'utilitza per a cuinar i com a medicina des de fa milers d'anys.

Com tot el que procedeix de les cultures asiàtiques, el gingebre ha arribat a Occident per quedar-se, de manera que cada vegada és més comú veure l'arrel de gingebre a la venda en supermercats i fruiteries, quan fa alguns anys només es trobava en herbolaris o botigues especialitzades.

Propietats nutricionals i beneficis del gingebre

El rizoma de la planta, en el seu estat natural, es compon d'un 79% d'aigua, un 18% de carbohidrat un 2% de proteïna i un 1% de greix. 100 grams de gingebre contenen aproximadament 334 calories, 5 mg de vitamina C, 11 mg de vitamina B9, 43 mg de magnesi i 415 mg de potassi. Altres vitamines i minerals presents al gingebre fresc són la vitamina E, vitamines B1, B2, B3, B5 i B6, calci, ferro, manganès, zinc, fòsfor i sodi.

A més, el gingebre és un potent antiinflamatori natural que ajuda a augmentar la calor corporal, accelera el metabolisme, millora la circulació, combat les migranyes, disminueix els problemes musculars, evita la congestió, rebaixa els nivells d'ansietat, calma els dolors menstruals, reforça les defenses i es diu que també té propietats afrodisíaques. Ara que saps tot això, quan vagis a Mercadona segur que no dubtaràs a agafar un paquet de xiclets de gingebre i llimona d'Hacendado, però... afanya't, perquè volen!