Quan parlem de felicitat, és molt habitual referir-nos a un estat d'ànim. Diem que algú és feliç quan se sent satisfet, obté el que desitja o gaudeix d'una cosa bona. Però, és clar, de vegades hi ha situacions o circumstàncies que no ens permeten ser-ho.
De la mà de la felicitat també hi ha l'autoestima, que és la percepció que es té sobre un mateix. Quan aquestes percepcions no són les òptimes, és probable que entrem en un bucle d'insatisfacció i, per tant, d'infelicitat. No obstant això, avui et portem un truc perquè, en aquests casos, en puguis sortir.
Millorar l'autoestima i ser més feliç és possible
És evident que el nostre estil de vida té un paper fonamental sobre el nostre benestar. Els nostres hàbits, el nostre dia a dia i fins i tot la gent amb qui ens relacionem són determinants a l'hora de sentir-nos feliços i satisfets.
Això no obstant, de vegades és normal que puguem transitar períodes o èpoques en què aquestes variables es vegin afectades. Les persones no som robots, i per tant, no sempre podem tenir un somriure a la cara.
En qualsevol cas, el que sí que podem fer (i de fet està a les nostres mans) és demanar ajuda quan la necessitem. En aquest sentit, els professionals de la salut i la psicologia són els referents indicats als quals hauríem de consultar.
I és que, parlant precisament de psicologia, no volem perdre l'ocasió de mostrar-te un truc que et pot anar genial en moments de baixada. Així, doncs, la psicòloga Sara Navarrete ens parla de la tècnica del 8-8-8.
Aquesta fórmula, de la mateixa manera que moltes altres, pot funcionar de diferents maneres segons la persona. Tot i això, el que és clar és que no es perd res per intentar-ho, i val la pena aplicar-la per si ens pot ajudar a viure millor.
Com podràs deduir pel nom, aquesta tècnica parteix de tres aspectes fonamentals, on el número 8 és el protagonista. En aquest sentit, ens centrarem a parlar de les 8 hores de feina, 8 hores de lleure i 8 hores de son. Totes elles, íntegrament, donarien com a resultat la felicitat.
La fórmula per ser feliç
Sembla una frase feta, però en aquest cas podria tenir sentit: la fórmula de la felicitat podria ser possible. És cert que assolir un benestar ple i absolut de vegades pot ser difícil, però aplicant aquests hàbits podríem trobar un equilibri.
El primer hàbit que hem de revisar seria la feina. Per norma general, les jornades laborals al nostre país solen tenir una durada de 8 hores diàries. En aquest sentit, el que es tracta és de cercar el nostre moment de 'màxima productivitat'.
Aquest moment, un cop localitzat, ens servirà per realitzar aquelles feines més complicades i que requereixin més concentració. Quan les finalitzem, podrem centrar-nos en les fàcils, i així la sobrecàrrega serà menor.
El segon hàbit seria el nostre temps de lleure. És important que després d´acabar la jornada laboral disposem de moments agradables i que ens permetin desconnectar. Sortir amb amics i practicar exercici, per exemple, contribueixen a la nostra salut cognitiva i a la sensació de satisfacció i de benestar.
Per últim, però no menys important, no ens hem d'oblidar de les hores de son. Per a moltes persones, dormir és perdre temps, però la veritat és que aquesta concepció és errònia. Dormir 8 hores diàries ens ajudarà a tenir un somni reparador, i per tant a afrontar el dia i les rutines amb millor ànim.
Ara que ja coneixes aquesta tècnica, t'animem a aplicar-la. El fet d'aprendre a distribuir les tasques ia modificar certs hàbits ens poden ajudar a sentir-nos millor. Només amb aquesta fórmula, potser ja hem aconseguit un gran pas.