puré de carabassa

El puré 'detox' ideal per menjar a l'estiu que aprima i t'aporta energia

Eliminar toxines et serà realment fàcil amb un puré deliciós

Al cos humà, òrgans com la pell, els pulmons, el fetge, els ronyons i els intestins evacuen les toxines del nostre organisme. El problema és que, amb el nostre estil de vida actual, els pesticides, additius, conservants i altres agents nocius (contaminació, alcohol, tabac, estrès, etc.) envaeixen i pertorben el nostre organisme.

Per tant, els òrgans, sobrecarregats per l'excés de treball, s'acaben saturant: no s'evacuen totes les toxines. I això, com veurem, es tradueix en una àmplia varietat de símptomes.

mà suada
El cos elimina toxines constantment | Getty Images

Podem patir, per exemple, problemes digestius, com inflor o canvis en el trànsit intestinal. A més, també són freqüents els problemes de pell, d'orelles, d'al·lèrgies, d'infeccions del tracte urinari. Per això, seguir una cura de desintoxicació pot alleujar els òrgans i purificar el cos, insuflant-lo de nova energia.

Per què és bo desintoxicar-nos de tant en tant?

Quan arriba el bon temps o simplement per sentir-se bé, moltes persones inicien una dieta 'detox', basada en una sèrie d'aliments específics. Aquest tipus de cures se segueixen per eliminar els excessos de toxines acumulades. Des de tes a sucs, passant per infusions i begudes naturals; són populars per als que volen seguir una dieta que faci aprimar.

En aquest sentit, podem seguir un programa 'detox', que és una dieta consistent a eliminar les toxines acumulades a l'organisme. Com? Es basa en mètodes naturals útils per evitar el cansament, les infeccions o les diferents malalties que ens afecten. O, simplement, elaborar alguna recepta 'detox', que sempre ha de ser nutritiva, variada i equilibrada.

En general, es procedeix a una cura 'detox 'després de les vacances per eliminar l'excés d'aliments i toxines acumulats durant aquest període. A més, atès que durant les vacances (principalment d'estiu), solem menjar pitjor, sempre és molt interessant seguir una dieta 'detox' tant abans com després.

Un home menjant sushi amb bastonets
El cos va acumulant toxines a mesura que passa el temps | Getty Images

 

Descobreix la nostra recepta de puré 'detox'

Et proposem en aquesta ocasió un deliciós puré de carabassa , que conté poques calories, és molt sa i lleuger. De fet, està fet amb un 92% d'aigua. I, a més, és molt nutritiva, perquè conté porro, pastanagues, un rovell d'ou, llet de coco i mató sense greixos.

1. Ingredients:

  • 700 g de carabassa
  • 2 pastanagues orgàniques
  • 1 porro blanc
  • 1 gra d'all
  • 1 mig litre de llet semidesnatada
  • un rovell d'ou
  • 2 cullerades de mató 0% greix
  • Sal, pebre, curri i cúrcuma
  • Llet de coco

2. Elaboració

En una cassola gran, aboca la llet semidesnatada i la llet de coco, talla la carabassa a trossos així com les pastanagues, el gra d'all i el porro. Col·loca aquests aliments a la cassola i cuina durant aproximadament mitja hora a foc mitjà.

puré de carabassa
El puré de carabassa és molt ric en nutrients essencials | Getty Images

Després, hauràs de passar a foc lent, barrejant les verdures a la thermomix, o al got de la batedora. A continuació, afegeix la llet, la sal i el pebre i incorpora la cúrcuma i el curri. Afegeix-hi el mató i el rovell d'ou aigua. Barreja-ho i serveix-ho calent.

Quins altres beneficis aporta aquest puré 'detox'?

Hem de tenir en compte que la carabassa és una verdura baixa en calories que conté molta fibra; és a dir, 1,3 g per cada 100 g. Això afavoreix el trànsit intestinal i millora l'eliminació de restes, fet que contribueix a la bona salut de l'organisme.

De la mateixa manera, aquest puré 'detox' hidrata molt el cos, cosa que és un gran avantatge. Els sucres que conté la carabassa no arriben als nostres teixits i afavoreixen principalment el trànsit intestinal; en definitiva, no són sucres dolents. És més, contenen pectines, que tenen un gran poder per lluitar contra el colesterol.