Imatge de la sopa crema greixos.

La sopa crema grassa més fàcil de preparar per perdre pes en només una setmana

Si vols perdre pes, no et pots perdre aquesta recepta de sopa crema grassa ideal per aprimar-se fàcilment

Ja sabem que l'excés de pes ha esdevingut un problema de salut pública i és un motiu de preocupació per a molts professionals de la salut. D'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'obesitat és definida com una acumulació molt important de greix al cos. Això pot perjudicar la salut en general.

Representa, bàsicament, una forma molt més avançada de sobrepès. Aquesta última és una etapa en què els efectes nocius del teixit adipós (els greixos) al nostre cos tendeixen a ser menors. Però quin és l'element fonamental per al diagnòstic de l'obesitat? Sens dubte, l'índex de massa corporal, també conegut com a IMC.

Es calcula dividint el pes (en kg) per l'alçada (en m) al quadrat. L'OMS considera que les persones amb un IMC ≥ 25 i < 30 tenen excés de pes, i les que tenen un IMC ≥ 30 són obeses. Però hem de tenir en compte una cosa imprescindible: l'IMC només és un valor indicatiu i que es relaciona amb altres elements.

En aquest sentit, per exemple, un argument addicional a favor de l'obesitat és la circumferència de la cintura, que reflecteix l'acumulació de greix a les vísceres. I que, a més, és considerada com una de les més perilloses.

Imatge d'un home amb una samarreta blava agafant-se el greix de la panxa
El sobrepès i l'obesitat són dos problemes molt recurrents. | Getty Images
 

Quins són els mecanismes implicats a l'obesitat?

Certes cèl·lules, els adipòcits, s'encarreguen d'emmagatzemar greix (lípids) per a la seva posterior utilització per l'organisme, amb diverses finalitats. Serveixen, per exemple, com a font d'energia per mantenir la calor corporal. A més, també poden representar un component essencial de la membrana de les cèl·lules.

Quan la ingesta de greixos és més gran que el seu ús, el seu emmagatzematge es produeix en excés i augmenta la massa de teixit adipós. Com indiquen els experts, avui dia sabem que una dieta desequilibrada, per si sola, no sempre és capaç d'explicar l'aparició de l'obesitat.

De fet, l'estil de vida actual, molt més sedentari, que afavoreix una activitat física menor, sol estar molt relacionat. Per què? Molt senzill: perquè es produeix una menor mobilització dels greixos. Ara bé, certs aliments ens ajuden a reduir els nivells de greix, i en aquest sentit destaca l'anomenada sopa crema grassa.

Què és una sopa crema grassa?

Com de ben segur sabràs, hi ha una sèrie d'aliments, baixos en calories, que poden ser molt útils quan els incloem a la nostra dieta per aprimar-nos. Això és perquè, en general, tendeixen a ser aliments que contenen nutrients que afavoreixen la pèrdua de grassa. I que, a més, estan plens de vitamines i minerals.

Imatge d'una sopa de verdura.
La sopa crema grassa ens ajuda a cremar l'excés de lípids del cos. | Getty Images
 

Això sí, també és aconsellable mantenir una dieta adequada en tot moment. En aquest sentit, les elaboracions de receptes que afavoreixin la crema de greix són de gran utilitat. Un bon exemple el trobem a les sopes o brous crema grassa.

Es tracta de receptes elaborades amb hortalisses i verdures fresques, que proporcionen uns beneficis depuratius i diürètics. I aquestes dues qualitats són molt útils i interessants a l'hora d'aprimar-se.

Quina és la millor sopa crema grassa per aprimar-se? Et descobrim la recepta

Encara que hi ha infinitat de receptes, a continuació us proposem una opció deliciosa, ideal per consumir durant un màxim de 7 dies.

1. Ingredients:

  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 o 2 grapats d'espinacs frescos depenent de la mida de les fulles (brots grans o joves)
  • 1 ceba
  • farigola fresca
  • 1 cm de gingebre fresc
  • 1 cm de cúrcuma orgànica
  • Sal i pebre
  • 1 L d'aigua filtrada
Imatge de cúrcuma.
La cúrcuma és un ingredient que ajuda a perdre pes. | Getty Images
 

2. Elaboració

Primer, hem de tallar el porro blanc en seccions i esbandir bé. A continuació, cal raspar la pastanaga orgànica (si no és orgànica, pelar-la) i tallar-la a rodanxes. Seguidament, procedim a picar la ceba i esbandir les fulles dels espinacs.

Posteriorment, tallarem branquetes de farigola fresca, a més d'un tros de gingebre i una mica de cúrcuma. A continuació, hem d'abocar l'aigua en una cassola gran i afegir a l'interior tots els altres ingredients, excepte els espinacs.

Imatge d'una sopa crema grassa amb gingebre i cúrcuma.
La sopa s'ha de consumir preferiblement calenta. | Getty Images
 

En aquest punt, hem de bullir l'aigua, per després deixar-ho a foc lent i que es cuini bé durant uns 10 minuts. Fixa't sobretot en les pastanagues, ja que hauran d'estar tendres pel mig.

Un cop apagat el foc, hem d'afegir els espinacs, i deixar que tot reposi durant 2 minuts. A continuació, s'han de retirar els trossos de gingebre i la cúrcuma. La sopa s'ha de menjar preferiblement calenta.

La clau, com t'hem comentat, és consumir-la com a primer plat cada dia. I, tot seguit, combinar-la amb receptes baixes en calories, preferiblement de peix o carn. I acompanyades de verdures i hortalisses al vapor.