Diverses plantes al costat d'una finestra

Les 6 plantes barates que purifiquen l'aire de casa teva de forma natural i ecològica

Per desfer-te de la descontaminació no calen aparells, pots apostar per opcions naturals

Un dels perills als quals es pot enfrontar la teva llar és la contaminació exterior. Al nostre dia a dia ens veiem amenaçats per tota mena de contaminants, ja sigui a través de l'aigua, dels aliments o de l'aire. Per a aquest últim cas, afortunadament hi ha certes plantes naturals i econòmiques que absorbeixen els tòxics i purifiquen l'aire.

La principal contaminació de l'aire es deu als compostos orgànics volàtils, també coneguts com a COV. Solen estar presents en mobles, productes de neteja o pintures, i la veritat és que empitjoren moltíssim la qualitat del nostre aire. Per això, aconseguir algunes plantes purificadores serà la millor decisió que prenguis, perquè apostaràs per la natura i per l'aire net...

Les 6 plantes que purifiquen l'aire de manera natural

Ara que ja saps que a l'interior de casa teva l'aire també pot estar contaminat, descobreix quines plantes ho solucionaran. Són fàcils d'aconseguir, naturals i, a més, contribuiran a tenir una decoració millor.

1. Bromèlia

La bromèlia és una planta que procedeix de Brasil. Una de les seves característiques principals és el seu calze, que crida l'atenció per ser molt profund.

Una planta de Bromelia
La bromèlia és una planta originària de Brasil | Getty Images

Segons els científics de la Universitat Estatal de Nova York, és capaç d'absorbir fins a més del 80% d'alguns contaminants. Entre ells, destaquen el toluè o el benzè, que es troben a l'ambient.

2. Ficus

El ficus és una de les plantes més conegudes i també més utilitzades. S'usa sobretot en decoració d'estances principals, com ara el saló. Un dels seus grans avantatges és que amb prou feines necessiten aigua.

Un ficus
El ficus és una planta ideal per tenir a casa | Getty Images

A més, s'adapten a totes les temperatures i entorns, fins i tot no hi ha molta llum. La seva eficàcia rau en la seva capacitat de desfer-se del formaldehid de l'aire.

3. Crisantem

Els crisantems tenen diversos usos. Es poden utilitzar al món culinari, per elaborar tes o infusions, i també per purificar l'aire.

Flor crisantem
El crisantem és una planta molt elegant amb flors molt boniques | Getty Images

Tenen l'avantatge de ser econòmics. A més, gràcies a ells, podràs desfer-te de l'amoníac i altres compostos que poden resultar nocius per a la salut.

4. Dracena

La dracena pot absorbir el formaldehid cancerigen. Així ho han demostrat estudis de la NASA. En ambients tancats, es poden desfer del 94% de l'acetona.

Planta Dracena
La dracena purifica l'aire, però és tòxica per les mascotes | Getty Images

No obstant això, si tens mascotes a casa teva, has de tenir cura. Aquesta planta és tòxica per a gats i també per a gossos.

5. Àloe Vera

L'Àloe Vera és una altra de les plantes més conegudes. Destaca, sobretot, per les propietats relacionades amb la medicina.

Fulles punxegudes d'àloe vera
L'Àloe Vera és una planta amb múltiples propietatsGetty Images

A més, també és capaç de mantenir net la llar de substàncies com el benzè i de formaldehid. Per tot això, en resulta una de les més interessants.

6. Sansevièria

L'avantatge d'aquesta planta és que, a més de purificar l'aire, gairebé no necessita atenció. De fet, es pot regar només una vegada al mes sense problema. Per altra banda, suporta temperatures altes i baixes de manera indistinta.

La Sansevieria é
La Sansevièria és una planta elegant que no requereix una excessiva cura | Getty Images

Com a avantatge, és capaç d'eliminar químics com el toluè o el benzè. També és efectiva contra el formaldehid i el tricloroetilè, entre d'altres.

Per què és important purificar l'aire de casa teva?

Mantenir l'aire de la teva llar purificada és important a causa de diverses raons. En primer lloc, tenir un aire de qualitat t'ajudarà a desfer-te dels problemes respiratoris. A més, resulta encara més interessant si a casa hi viuen persones grans o nens. Un bon aire ajudarà a evitar malalties que es puguin complicar. D'altra banda, purificar l'aire és necessari per dormir millor.

Com veus, respirar un aire de qualitat repercuteix de manera directa a la salut. Amb aquestes sis plantes, ho podràs aconseguir de forma fàcil, econòmica i efectiva.