Persona posant sucre al cafè

El canvi que experimenta el teu cos si poses sucre al cafè cada dia

El cafè és una de les begudes més consumides a tot el món, i moltes persones hi afegeixen sucre

El cafè és una de les begudes més famoses arreu del planeta. Hi ha persones que no poden començar el dia sense prendre'n. A més, el consum moderat d'aquesta beguda pot tenir beneficis, com ara allargar la vida.

Per s beneficiar-se d'aquesta promesa de longevitat, el millor és prendre entre tres i quatre tasses de cafè al dia. De fet, no importa si és amb cafeïna o sense, ja que el resultat pot ser el mateix, en qualsevol cas.

A més de la cafeïna, també s'han elaborat estudis sobre altres components del cafè, com els antioxidants. I ara s'ha intentat determinar què passa si s'hi afegeix sucre cada dia, com fan la majoria dels consumidors.

El cafè, ple de beneficis i propietats

La investigació, publicada a la revista 'Annals of Internal Medicine', la van dur a terme experts de la Universitat Mèdica del Sud de Guangzhou, a la Xina. L'objectiu era descobrir si el cafè amb sucre tenia els mateixos efectes que el cafè pur. Alhora, els científics van voler investigar si afegir sucre al cafè pot afectar o beneficiar el cos.

En estudis previs ja s'havia demostrat la relació entre el consum moderat de cafè i la longevitat. No obstant això, mai s'havia tingut en compte si aquesta beguda portava o no algun component afegit.

Detall d'un cafè amb llet
El cafè aporta molts beneficis, però s'ha de consumir de manera moderada | Getty Images

En altres paraules, en els estudis anteriors sempre hi ha hagut un possible biaix relacionat amb els resultats. Per a dur a terme aquesta investigació, els experts han analitzat les dades de ni més ni menys que 171 mil participants. Cap d'ells patia malalties de caràcter cardiovascular, ni tampoc cap tipus de càncer.

Amb l'objectiu d'aconseguir els millors resultats, als participants se'ls va fer una sèrie de preguntes relacionades amb el seu estil de vida, dieta i salut en general. D'aquesta manera, els científics es van poder fer una idea sobre com consumien el cafè.

Què passa si prenem cafè amb sucre?

L'estudi va durar set anys. I la veritat és que els resultats no podien ser més reveladors. Les persones que prenien cafè sense sucre tenien entre un 16 i un 21% menys de probabilitats de morir.

Com que l'objectiu de l'estudi també estava relacionat amb el sucre, les dades que van obtenir van ser sorprenents. Els participants que bevien d'1,5 a 3,5 tasses de cafè amb sucre al dia tenien entre un 29 i un 31% menys de probabilitats de perdre la vida que els que no consumien cafè.

Una tassa de cafè recent fet.
Afegir sucre al cafè no fa que sigui menys beneficiós per a la salut | Getty Images

Els experts que van dur a terme la investigació, a més, van remarcar un detall cridaner. Els que afegien sucre al cafè només feien ús d'una culleradeta petita. I pel que fa als participants que feien servir edulcorants artificials, no es van obtenir resultats concloents.

La conclusió definitiva sobre el cafè amb sucre

En conclusió, els experts van confirmar els beneficis del cafè i del cafè amb sucre. Consideren que els professionals del sector sanitari haurien de tenir menys reticències a l'hora de recomanar-ne el consum. O, com a mínim, s'haurien d'abstenir de desaconsellar el consum de cafè ensucrat.

No obstant això, en aquest punt és important destacar que els cafès que ja venen edulcorats no porten només una culleradeta de sucre. Per tant, el consell seria només per a qui acostuma a fer-se el cafè a casa.

En definitiva, afegir sucre al cafè no disminueix els components que augmenten l'esperança de vida que s'associen amb aquesta beguda. Per això, pots mantenir aquest hàbit. Això sí, com en molts altres casos, el més important és no abusar-ne.