home menjant sushi

Els 7 trucs dels japonesos per estar sempre prims menjant de tot

La primesa dels japonesos sempre ha cridat l'atenció, sobretot perquè no fan dieta per mantenir-la

Perdre pes sense passar gana ni matar-se fent exercici és una de les coses que tots volem assolir. De fet, tenir un bon cos i aprimar-se s'ha convertit en una necessitat des que l'obesitat es va instaurar a la nostra societat.

La raó per la qual el sobrepès s'ha convertit en un problema és degut, en gran part, a l'alimentació. I és que mengem aliments alts en calories i greixos que després no gastem al llarg del dia, ja que la nostra vida és cada cop més sedentària.

Aquest problema s'intenta solucionar de manera exprés, sobretot quan arriba a l'estiu, a través de les dietes miracles, que tenen un alt risc per a la salut. Ara, els japonesos comparteixen els seus trucs per no fer res i mantenir-se esvelts.

La japonesa és una societat envejada per Europa i Amèrica, pel que fa al pes. Els ciutadans del país del sol naixent tenen uns costums diferents, cosa que també es reflecteix en el seu estat físic. Si tu també vols descobrir els mètodes que tenen per mantenir-se en forma, segueix llegint!

Quins són els secrets dels japonesos per no engreixar-se?

La societat japonesa té molt interioritzada una manera d'entendre la vida única. Això també es plasma en la manera de relacionar-se amb el menjar i els trucs que tenen per controlar el pes. Descobreix a continuació quins són els seus secrets principals:

tres dones japoneses menjant
Els japonesos tenen trucs per mantenir-se en forma | Getty Images

1. Aprendre a no menjar massa

El primer truc consisteix a no omplir-se amb el menjar. Els japonesos ho fan a través del mètode Hará Hachi Bu. És una tècnica per la qual deixen de menjar quan ja se senten una mica saciats.

Així, acaben satisfets amb el menjar, però no es donen una atracada com sí que passa als països occidentals. Un dels nostres costums és menjar fins no poder amb un mos més.

2. Adéu al gimnàs, però no al moviment

Un altre dels trucs, per estrany que sembli, és evitar el gimnàs. Els japonesos no acostumen a donar-ho tot entrenant, sinó que opten per un altre tipus de feines més moderades.

És el cas, per exemple, del ioga. També són fanàtics dels estiraments i solen sortir a passejar de manera diària. D'aquesta manera, redueixen alhora l'estrès, per la qual cosa el cos no acumula tant de greix.

Detall dels peus d'una persona corrent
Els japonesos estan sempre en moviment   | Getty Images

3. Ingerir aliments de fàcil digestió

Dins l'alimentació japonesa, el que més ajuda a no engreixar-se és introduir a la dieta ingredients que són fàcils de pair per part de l'organisme. Als mesos d'estiu, el costum és consumir aliments crus. Després, els cuinats els deixen cap a l'hivern.

4. Basar l'alimentació al yin i al yang

Aquest truc pot ser que sigui un dels menys coneguts, però és un dels més efectius per aprimar-se segons la cultura japonesa. Va ser el filòsof George Ohsawa qui va dur a terme aquesta dieta macrobiòtica.

Els seus principis fonamentals són l'alimentació, la meditació, l'exercici i l'energia del yin i el yang. Per dur-la a terme, es tracta de menjar bé i buscar l'harmonia i l'equilibri del cos.

dona gran japonesa menjant verdura
L'alimentació japonesa es basa en l'equilibri | Getty Images

Per això, el menjar es divideix en diferents percentatges. Cal consumir entre un 40 i un 60% de cereals integrals i entre un 20 i un 30% de fruites i verdures. Finalment, cal incloure entre un 10 i un 25% de mongetes i els seus derivats.

5. La tècnica de la respiració perllongada

Una altra de les tècniques que duen a terme els japonesos per perdre pes és la de la respiració perllongada, que té la categoria de tècnica tradicional. Per dur-la a terme, cal respirar durant tres segons i, després, exhalar de forma forta durant set més. La raó que funcioni rau en la composició del greix.

En aquest sentit, el greix es forma per hidrogen, carbohidrats i oxigen. Quan aquest darrer arriba a les cèl·lules, s'acaba descomponent en aigua i carboni. Per això, com més oxigen utilitzi el nostre organisme, més greix serà capaç de cremar.

dona practicant ioga
Amb el manteniment d'una bona postura els japonesos eviten engreixar-se | Getty Images

6. Tenir una bona postura, també important

La postura és una altra de les variables que cal tenir en compte segons la cultura japonesa. Ells són capaços de mantenir a causa del mètode ideat per l'important metge Toskihi Fukutsudzi.

Per corregir la postura, cal seure a terra estirant les cames i col·locar una tovallola enrotllada sota l'esquena. Després, cal estirar-se amb la tovallola sota la cintura, sempre en postura recta, i acostar els dits dels peus fins a formar un triangle.

Quan s'hagi aconseguit aquesta postura, cal aixecar els braços per sobre del cap, intentant ajuntar els menuts. Quan s'aconsegueixi, l'objectiu és mantenir-se cinc minuts.

7. El bany calent, un bon mètode

Finalment, un altre dels trucs dels japonesos per aprimar-se és prendre banys amb aigua calenta. D'aquesta manera ajuden el cos a cremar calories. A més, aquest costum també té altres beneficis.

Entre ells, destaquen la reducció dels nivells de sucre a la sang, la facilitat per conciliar la son, així com la disminució de la inflamació. Per aconseguir l'objectiu, només cal prendre un bany de 20 minuts amb l'aigua a una temperatura entre 38 i 42 graus.