Primer pla de Pedro Sánchez.

La dieta espanyola que Pedro Sánchez segueix per estar prim i mantenir-se en forma

A la seva dieta hi ha aliments que no poden faltar i dos cafès al dia, com a molt

Una alimentació correcta hauria de ser l'objectiu de qualsevol persona, però el cert és que no tots li donem la importància que es mereix. No és el cas de l'actual president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, que molts asseguren que sempre aposta pel menjar saludable i per l'esport.

El cert és que el líder socialista ja ha destacat en les primeres aparicions públiques per lluir una imatge molt cuidada. Considerat un dels polítics més guapos d'Europa, la veritat és que Sánchez cuida molt el seu físic. En aquest sentit, durant una de les campanyes es va atrevir a confessar quina dieta segueix i com s'esforça per mantenir a ratlla aquests quilos de més...

Mantenir-se en forma és important, en tots els sentits

Quan s'està envoltat de premsa, televisió i discursos, la imatge és molt rellevant. Però més important encara pot ser l'alimentació, ja que depèn d'ella el nostre benestar (tant per dins com per fora).

En aquest sentit, Sánchez va confessar que des de sempre apostava per la dieta mediterrània: «Faig una dieta molt variada i soc força partidari del menjar mediterrani, que fa, entre altres coses, que Espanya sigui un dels països més saludables del món», va assegurar.

Pedro Sánchez durant una intervenció en el congrés
Pedro Sánchez sempre ha lluït una figura molt cuidada. | GTRES
 

De la mateixa manera, molts altres famosos també han decidit començar una dieta d'aquest tipus. I no és estrany, ja que la dieta mediterrània és una de les herències més valuoses del nostre patrimoni. A més, recull aliments, receptes i maneres de cuinar molt saludables.

Quins aliments no poden faltar a la taula del president?

«Menjo molta verdura i carn i peix a la planxa», va continuar explicant Sánchez a Alimente. Segons Domingo Carrera, metge nutricionista del Centre Mèdic-Quirúrgic de Malalties Digestives (CMED), la dieta que fa el president és totalment adequada tenint en compte les seves tasques diàries.

I no hi ha cap mena de dubte, ja que els aliments que conformen aquesta dieta són molt beneficiosos per a la nostra salut. La fruita, la carn, el peix, els llegums, els cereals... tots ells no haurien de faltar mai a la nostra alimentació.

Imatge de diversos tipus de verdura.
La verdura és imprescindible a la dieta mediterrània. | Getty Images
 

Rubén Bravo, de l'Institut Mèdic Europeu de l'Obesitat (IMEO), explica la importància de mantenir una dieta tan natural com sigui possible. Si tenim en compte els canvis d'horari, l'estrès i el ritme de vida a què es veu sotmès Sánchez, ressaltaríem encara més la seva importància.

Segons explica Bravo, els aliments processats produeixen somnolència, i és justament el que caldria evitar en aquests casos. Un polític, en aquest cas un president, ha d'estar al màxim respecte a les seves capacitats cognitives. La millor manera d'aconseguir-ho és mitjançant una dieta saludable i equilibrada.

El que menja els dies de més estrès i nervis

En el seu moment, Pedro també va donar altres detalls sobre la rutina que segueix al seu dia a dia o, com a mínim, durant les campanyes electorals. «No acostumo a menjar entre hores, però quan ho faig, m'agrada prendre una peça de fruita», va reconèixer el president. En aquest sentit, sí que va deixar clar que tracta de respectar sempre els tres àpats del dia: l'esmorzar, el dinar i el sopar.

Quan es veu sotmès a moments de molt estrès, la dieta que segueix Sánchez no canvia gaire. «Intento menjar el mateix que durant la resta del temps. Potser l'únic que limito més són els llegums i els guisats més pesats, per poder tenir digestions més lleugeres», va assegurar el polític. I és que per a l'actual president d'Espanya «mantenir una dieta equilibrada i constant és fonamental».

La importància de cuidar-nos tots

Com podem observar, les pautes alimentàries que segueix Sánchez sembla que són molt encertades. No obstant això, hi ha gran part de la població que té dificultats per mantenir aquests hàbits. S'ha demostrat que hi ha una relació entre el nostre estat d'ànim i les nostres sensacions de gana i sacietat.

Dona menjant un entrepà
Moltes persones tenen dificultats per controlar la gana. | Getty Images
 

Moltes vegades pot ser que ens vingui de gust menjar no per gana, sinó per ansietat. En aquest sentit, els aliments que predominen són els dolços i els carbohidrats complexos. Això passa perquè el sucre és un d'aquells aliments que produeix un efecte tranquil·litzant, i que ens ajuda a frenar aquesta ansietat. És evident, però, que es tracta d'un hàbit completament insà.

Sánchez també va arribar a confessar que només pren dos cafès al dia: un al matí i un altre després de dinar. Aquest és un altre hàbit que sembla tenir també sota control, ja que no sobrepassa els límits i els excessos que es recomanen de cafeïna al dia. El que sí que ingereix amb força freqüència és l'aigua... Una cosa fonamental!

Una altra dada que va oferir el president és que no consumeix suplements vitamínics ni melatonina. Encara que potser no els necessita, hi ha casos en què la seva ingesta és recomanable. Això sí, hauria de ser una cosa complementària, però mai un substitutiu de menjars.

Una tassa de cafè recent fet.
El president va confessar que no prenia més de dos cafès al dia. | Getty Images

 

L'exercici tampoc no ha de faltar

Des de l'Institut Mèdic Europeu de l'Obesitat aclareixen que l'exercici és fonamental per mantenir-se actiu i millorar la salut cognitiva. Aquesta pràctica sembla que el president la duu a terme rigorosament: «Encara que voldria fer esport cada dia, de vegades no és possible. Però almenys quatre vegades a la setmana trobo un forat. La meva salut i el meu benestar ho necessiten», afirmava.