Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un supermercat amb una altra imatge de Mariana Zapien, enginyera en aliments, i una altra imatge d'unes síndries

Els 4 productes del supermercat que una enginyera d'aliments sempre evita comprar

Per fer-nos conscients de les nostres eleccions, ens explica per què no els afegeix a la llista de la compra

Entre els passadissos del supermercat, Mariana Zapién, enginyera en aliments, comparteix amb nosaltres quins quatre productes ha decidit eliminar de la llista de la compra. És per això que, en un dels seus vídeos, ens convida a ser conscients de les nostres eleccions alimentàries. Així com de parar atenció a detalls desapercebuts.

Llaunes severament maltractades o voluminoses

Mariana ens adverteix sobre les llaunes que han patit un tracte injust. Les que estan severament maltractades o voluminoses poden ser un perill, ja que el segell de la llauna pot haver cedit, permetent l'entrada i el desenvolupament de microorganismes patògens.

Tot i això, ens tranquil·litza en assenyalar que un cop lleuger no representa un risc imminent. El recobriment intern de la llauna és prou flexible per a resistir abonyegaments lleus.

Fruites tallades i embolicades en plàstic

El segon element de la llista de Mariana Zapién són les fruites que han estat tallades i després embolicades en plàstic. Aquesta pràctica, molt comuna, pot plantejar problemes d'higiene.

Els utensilis utilitzats per tallar la fruita poden ser portadors de microorganismes no desitjats, cosa que subratlla la importància d'optar per fruites fresques i senceres sempre que sigui possible.

Aliments amb vidres de gel visibles

Un cop d'ull a través de l'envàs revela vidres de gel, i la Mariana ens alerta sobre la ruptura de la cadena de fred. Aquest fenomen indica que el producte ha experimentat descongelació i recongelació, procés que pot propiciar el creixement de microorganismes i afectar la qualitat de l'aliment. La frescor i la integritat de la cadena de fred són crucials per garantir productes de qualitat.

Aliments preparats a temperatura ambient

La quarta advertència de Mariana Zapién ens porta als aliments preparats que s'exhibeixen a temperatura ambient. La temperatura entre 5 i 60 graus és el rang perfecte perquè els microorganismes es reprodueixin ràpidament, cosa que podria donar lloc a malalties transmeses per aliments.

En resum, l'enginyera ens ofereix aquestes recomanacions no per sembrar la por, sinó per fer-nos conscients de les nostres eleccions alimentàries. Així que la pròxima vegada que estiguis al supermercat, pren un moment per inspeccionar acuradament les teves eleccions i tria sàviament!