Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un alvocat partit per la meitat.

El que passa al teu cos si menges un o dos alvocats cada setmana

Menjar una o dues peces d'alvocat a la setmana té diversos beneficis per a la salut

L'alvocat ha esdevingut una fruita desitjada pels seus incomptables beneficis. A molts llocs, ja se'l coneix com 'l'or verd' gràcies a les seves propietats i a la facilitat per aconseguir-lo.

Entre d'altres, compta amb un alt contingut en fibra dietètica, així com en greixos insaturats i monoinsaturats, o saludables. Alhora, aquest fruit és una enorme font de vitamina E. També ho és de vitamina C i B6.

D'aquesta darrera, segons la Fundació Espanyola de la Nutrició, és capaç d'aportar entre un 33 i un 38% de la quantitat diària recomanada a homes i dones. Per tot això, sembla que és clar que incloure l'alvocat a la dieta és de vital importància.

Sobretot, és així si volem millorar la salut del nostre organisme. Tot i això, ara s'ha determinat fins i tot la quantitat ideal per aconseguir-ho...

Els efectes de menjar un o dos alvocats a la setmana

Els beneficis de consumir alvocats són diversos i determinants. Ara, a més, hem descobert que pot disminuir el risc de malalties cardiovasculars. També controla el colesterol alt del nostre cos.

Així ho ha determinat una investigació que ha publicat el Journal of the American Heart Association. És a dir, la revista de l'Acadèmia Americana del Cor. D'acord amb els experts, menjar de forma setmanal aquesta fruita beneficia la salut cardiovascular, entre d'altres.

Alvocat partit per la meitat
El consum d'alvocat és una recomanació habitual dels nutricionistes | Getty Images

Principals beneficis d'incloure l'alvocat a la teva dieta

Les porcions recomanades pels especialistes són una o dues peces cada setmana. D'aquesta manera, es pot aconseguir aquest objectiu de controlar les malalties cardiovasculars i els problemes com el colesterol.

A més, també és interessant substituir altres aliments rics en greixos, com ara la mantega, per aquesta fruita. D'aquesta manera, se'n poden multiplicar els beneficis.

Millor prevenció contra les malalties cardiovasculars

Aquesta investigació es va dur a terme durant 30 anys. En aquest temps, es van estudiar més de 68.780 dones entre 30 i 55 anys i 41.700 homes de 40 a 75.

Els experts van detectar 9.185 casos de malalties coronàries així com 5.290 accidents cerebrovasculars. La dieta es va analitzar mitjançant qüestionaris.

Torrada amb alvocat
El risc de patir malalties cardiovasculars disminueix un 16% | Getty Images

Les persones que van consumir dues porcions d'alvocat a la setmana van tenir un 16% menys de risc de patir una malaltia de caràcter cardiovascular.

Així mateix, també van tenir un 21% menys de risc de patir una malaltia coronària. La comparació es va fer amb tots aquells que mai, o gairebé mai, inclouen aquesta fruita a la seva dieta.

L'alvocat com a substitut d'altres aliments

A més, també és interessant la possibilitat de substituir un altre tipus d'aliments de la dieta pels alvocats, sobretot aquells que són rics en greixos.

En primer lloc, tenim la margarina i la mantega. Tot i això, també es poden substituir l'ou, el formatge, el iogurt i fins i tot les carns processades.

Duent a terme aquest procés de substitució, el risc de patir una malaltia cardiovascular disminueix entre un 16 i un 22%. Per això, incloure aquest tipus de fruita, així com mantenir una alimentació variada i saludable, contribueix a millorar l'organisme.

Es pot menjar a qualsevol hora del dia

Gràcies a això, s'aconsegueix una salut forta i disminueixen les possibilitats que apareguin algunes malalties que poden acabar sent greus.

Alvocat amb pinyol
És el substitut ideal d'altres aliments | Getty Images

A més a més, és un fruit deliciós que s'adapta a qualsevol situació. És interessant consumir-lo sobretot a l'hora de l'esmorzar, ja que aportarà l'energia necessària per fer front a la resta del dia.

En definitiva, menjar un o dos alvocats mínim a la setmana pot canviar la teva vida positivament. És un aliment imprescindible en una dieta equilibrada.