Diversos carrets de Mercadona

La queixa d'una clienta de Mercadona que s'ha fet viral: «Tenen molt poca vergonya»

El missatge crític d‟una clienta de la cadena valenciana ha cridat l'atenció de molts

Mercadona és la cadena de supermercats més important d'Espanya, cosa que també implica que rebi tant elogis com crítiques. I és que, malgrat els seus esforços per treure importància a les queixes, els clients es mostren cada vegada més indignats. A hores d'ara, resulta impossible dissimular la realitat amb què molts topen a les botigues des de fa mesos.

La veritat és que l'any passat va acabar sent tota una odissea per a tots aquells que volguessin estalviar en fer la compra. Tot i això, entre els més perjudicats trobem els clients habituals de la cadena valenciana. Aquests van ser els que van experimentar un augment més gran en el preu final de les seves compres.

Els clients de Mercadona llancen nombroses queixes

A través de les xarxes socials, els consumidors de Mercadona han aprofitat per mostrar la seva opinió i denunciar els preus “abusius” de la cadena. Segons la majoria, lluny d'haver-se quedat en una anècdota, la cadena valenciana està fent de la pujada de preus una insígnia de la companyia.

A més, tot i que, en principi, aquesta mesura semblava no afectar la majoria, cada vegada més usuaris se sumen a les crítiques i aboquen les seves queixes a diverses xarxes, com pot ser Twitter, Facebook o TikTok.

Sense anar més lluny, el protagonisme se l'ha endut un tuit de @WitericSisenan. En ell, la usuària denunciava que el preu de la 'quiche' de verdures, producte d'Hacendado, havia experimentat un augment del 36,36% en el preu, després de l'última compra efectuada per ella mateixa.

A més, afegia que no era l'únic producte en aquesta situació, ja que el preu de la pizza margarida havia augmentat 30 cèntims. Tot plegat, ha estat una suma de fets que ha provocat que la usuària compartís que preferia anar-se'n «a la botigueta del barri»

.

Mercadona
Les queixes pels preus de Mercadona no deixen de repetir-se | Mercadona

No és l'únic dard que ha rebut Mercadona

La comparació de preus no és una cosa poc comuna a les xarxes, ja que els usuaris ja s'han posat en alerta i controlen en quin moment pugen els preus i en quina quantitat. Per això, cada vegada és més habitual trobar-se amb 'posts' que denuncien els canvis de preu.

Com va compartir un usuari, en una de les botigues Mercadona, un dels seus productes va aparèixer amb la nota següent: «El Govern baixa l'IVA del pa i tu li augmentes el preu. Això fa una setmana costava 1,30 € i tu ho puges a: 1,45 €. Ets un lladre... No el compro aquí i el pa ja te'l pots confitar». Per tant, els clients ja s'atreveixen fins i tot a demostrar el seu descontentament a les mateixes botigues.

Com aquest exemple, a les xarxes se'n poden trobar milers. Els usuaris han trobat una eina per demostrar el seu descontentament i sembla que, de moment, els està servint per denunciar públicament la situació i advertir els altres clients sobre l'encariment dels productes.

També hi ha opinions dividides respecte al tema

Tot i que tots semblen estar d'acord amb el fenomen econòmic que està encarint els productes, n'hi ha que acusen els clients de ser «còmplices». Alguns usuaris consideren que els mateixos compradors són els partícips d'aquests preus per continuar comprant a la cadena valenciana.

Segons ells, canviar de supermercat predilecte és el que realment podria provocar una reacció per part de Mercadona. I és que, com es recull a Kantar, Mercadona continua sent el líder de quotes de mercat, tot i que els preus s'han vist encarits.

Encara que el Grup Carrefour es posicioni com a segon favorit, la companyia de Juan Roig el guanya per més de quinze punts. Ja en el cas de Grup Dia, Grup Eroski, Consum Cooperativa o Alcampo la diferència és molt més gran. De fet, arriba a una diferència de més de vint punts.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp