Foto d'un carro de la compra.

L'OCU alerta de quin és el pitjor supermercat de casa nostra per comprar carn

Una anàlisi ha posicionat aquest conegut supermercat en el pitjor lloc

Sols comprar carn amb assiduïtat? Aleshores, segurament tens el teu supermercat o establiment de confiança per fer-ho. La veritat és que, el costum i el fet de saber que et vendran la carn com a tu t'agrada són factors indispensables per anar a comprar.

Tot i això, no tots els comerços triomfen de la mateixa manera entre els consumidors. Amb relació a això, és important conèixer que l'última anàlisi duta a terme per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha permès confirmar quin és el supermercat on menys carn es compra.

L'OCU assenyala el pitjor supermercat amb una anàlisi

Per fer l'estudi, l'OCU ha tingut en compte la venda de carn d'un total de 18 cadenes d'alimentació. I és que segons els percentatges associats a les vendes, hi ha un clar perdedor en comparació amb els altres supermercats.

Es tracta de Dia, la puntuació del qual es troba 22 punts per sota de la mitjana. És una xifra que no és especialment baixa, però sí que destaca si la comparem amb les del supermercat que més punts ha sumat a l'anàlisi.

Imatge de diverses safates de carn
Els usuaris han hagut de puntuar els supermercats | GETTY IMAGES

Així, encara que la pitjor posició se l'emporti Dia, n'hi ha una altra que el segueix molt de prop pel que fa a la baixa puntuació. Aquest és el cas d'Aldi, ja que la cadena alemanya figura al segon lloc pel que fa a menor venda càrnia.

Cal destacar que els resultats obtinguts estan relacionats amb el nivell de satisfacció dels clients consultats per l'OCU. Per tant, s'estima la freqüència de compra i no qualitat, de forma directa, dels productes carnis que es venen als supermercats esmentats.

Aleshores... Quin és el millor supermercat per comprar carn?

Basant-nos en el nombre de clients que compren carn, hi ha un clar guanyador al rànquing elaborat per l'OCU. El primer lloc se l'ha endut BonÀrea amb 84 punts, el percentatge més alt de l'escala amb diferència. Tot i això, en segona posició trobem Ahorramás, amb un total de 65 punts.

L'anàlisi demostra, una vegada més, que no tots els productes han de tenir la mateixa puntuació en els mateixos productes. Un exemple clar el trobem a BonÀrea. Mentre que guanya pel que fa a la venda de carn, es troba en última posició si observem la quantitat de pa que ven. Igual que en el cas de Dia, amb el pa es trobava 22 punts per sota de la mitjana establerta pels altres supermercats.

Supermercat català BonÀrea
Pel que fa a la carn, BonÀrea s'enduu el premi | BonÀrea

 

La cerca del millor supermercat, sota l'escrutini públic

Després d'aquest tipus de rànquings, és freqüent preguntar-se quin és, aleshores, el supermercat que s'emporta la primera posició com el millor d'Espanya. Per això, l'OCU també té resposta. El seu estudi es va centrar en l'opinió de més de 5.000 consumidors, els quals van seguir una guia que facilitava el reconeixement del nivell de satisfacció de part seva.

Després d'haver estudiat més de 33 supermercats, s'ha tingut constància que els establiments que més triomfen entre els usuaris són aquells considerats regionals, com recull el mitjà 20 Minutos.

Tenint en compte factors com la proximitat, la neteja, els preus o l'atenció personal, hi ha 2 supermercats que semblen triomfar. Es tracta d'Esclat i de Bonpreu. Tots dos encapçalen la llista amb una puntuació de 84 i 84 punts, respectivament.

Al costat oposat hi trobem Spar, Condis i Dia . En el seu cas, els clients els van donar una puntuació de satisfacció més baixa: entre 69 i 71 punts, les quals tampoc podrien considerar-se com a 'dolentes'.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp