Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona tecleja al mòbil, i al cercle, un mòbil rebent una trucada d'un desconegut

Ho diuen els experts: la raó per la qual hauries d'esborrar els teus contactes antics

Recomanen eliminar els números de telèfon que fa molt de temps que portes sense utilitzar per a un motiu essencial

Al telèfon mòbil acumulem un munt de contactes, entre amics, familiars i companys de la feina. Amb alguns parlem per WhatsApp amb certa regularitat, però si te n'adones, representen una part mínima. Amb més de la meitat amb prou feines hi ha tracte per aquest canal, per la qual cosa hauries de replantejar-te fer una certa neteja.

En el cas de l'aplicació de missatgeria instantània et poden aparèixer fins i tot números que ja no pertanyin a la persona que tu creus. Després d'un temps es pot donar la circumstància que alguna hagi canviat de número i aquest hagi estat reutilitzat per l'operadora.

Això resulta força comú, i pot ser perquè el nostre contacte ho hagi donat de baixa o perquè la companyia ho hagués desactivat. Per tant, aquest número que apareix a la teva agenda o a la llista de WhatsApp ja no pertanyi a persona que pensaves. Ara estaria a poder d'algú desconegut per a tu.

Com podreu comprovar a l'app de missatgeria, el número apareixerà vinculat al nom del contacte que tu tenies desat. Però després d'un temps hi ha la possibilitat que ja no pertanyi a aquesta persona i sigui propietat d'una altra.

Per això, quan algú del teu entorn et comuniqui un canvi de número, el millor és que suprimeixis l'anterior i afegeixis el nou. Així tindràs la seguretat que el dia que necessites contactar-hi et contestarà.

Com eliminar els contactes del mòbil?

Quan descobreixes que aquest número no correspon a algú conegut, has de procedir a eliminar-lo. Es pot fer aquest tràmit des de l'agenda o el WhatsApp. En el cas d'aquesta última opció, cal anar a la pestanya de xat i prémer la icona per obrir un xat nou.

Se cerca el contacte que voleu suprimir, i en seleccionar-lo s'obre un xat amb aquesta persona. A partir d'aquí, el procediment varia segons el sistema operatiu del mòbil. A iOS serà tan senzill com prémer el nom del contacte a la part superior, punxar a 'editar' i a continuació escollir 'eliminar contacte'.

A Android caldrà tocar el nom de la persona en qüestió i la icona dels tres punts situat a la zona superior dreta. El següent serà anar a 'veure a la llibreta de contactes', clicar sobre els tres punts i seleccionar 'eliminar'.

La decisió d'esborrar els contactes que no facis servir et permetrà estalviar espai al mòbil. Els experts aconsellen deixar només els que utilitzaràs amb regularitat, ja que et resultarà més útil el procés de cerca. A més, et garantiràs no tenir cap desconegut a l'agenda.