Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona menjant una hamburguesa i dolços

La senzilla manera de reduir els antulls i deixar de menjar a tota hora: funciona

Un estudi revela com deixar de menjar entre hores i evitar guanyar pes

Tots volem aconseguir una dieta sana i equilibrada. Tot i això, són moltes les persones que no poden evitar menjar aliments ultraprocessats. Aquests aliments hipercalòrics, plens de greixos i sucres, són molt presents a les nostres vides.

En gran part això és degut a que tenim un estil de vida que no ens permet passar gaire temps cuinant. Però avui us explicarem un estudi que està investigant com podem reduir aquests antulls de manera senzilla.

La manera de reduir els antulls i deixar de menjar entre hores

És molt comú pensar que la manera més fàcil per reduir els antulls és seguir una dieta. No negarem que pot ser una de les solucions més adequades. No obstant això, hi ha un estudi que encara està en desenvolupament que ha trobat una altra solució que potser t'interessa.

Verdures i peix sobre fons blanc
Portar una dieta sana és molt important per l'organisme.   | Getty Images

En aquest estudi es van utilitzar 28 rates mascle Sprague Dawley durant 30 dies. Van dividir les rates en dos grups: un on estaven sotmeses a córrer a una cinta i l'altre on no havien de fer exercici  addicional a l'habitual.

Passats els 30 dies fent aquesta rutina, els investigadors van donar a les rates accés a unes palanques. Si les pressionaven, aquestes dispensaven una boleta amb alt contingut de greix. Va ser en aquell moment quan es van adonar que les rates que no havien fet exercici pressionaven de manera continuada aquesta palanca.

En canvi, les que sí que s'havien exercitat mostraven menys interès en el menjar. Això vol dir que l'exercici va disminuir de manera positiva els antulls per aquests aliments tan poc saludables i rics en greixos.

Una dona bevent aigua després de fer esport
L'esport ajuda a reduir els antulls.   | Getty Images

La finalitat de l'experiment era esbrinar quina era la resistència que podien tenir cap al desig d'aquests aliments. Els resultats demostren que l'exercici va regular la força en què les rates estaven preparades per buscar menjar ple de greixos. Van aconseguir resistir, encara que això no acaba de significar que sigui del tot aplicable als humans, ja que encara s'està investigant.

Fins on podem saber, aquest estudi és el primer en què s'ha pogut demostrar que l'exercici pot reduir els antulls. I és que afirmen que l'exercici va disminuir a les rates aquest desig pel menjar.

Tres consells que has de seguir per poder reduir els antulls

1. Redueix l'estrès que tinguis acumulat

Imatge d'una dona tocant-se entre els ulls amb gest de cansament
L'estrès pot provocar antulls.  | Getty Images

El primer consell per intentar reduir els antulls és que intentis reduir l'estrès. La manera més adequada per fer-ho és intentant dormir prou i adequadament.

A més, si afegeixes a la teva rutina exercici físic això influirà molt positivament a la son. D'aquesta manera, reduiràs l'insomni i milloraràs la qualitat del descans. Estem acostumats a portar una rutina on dormim poc, cosa que ens pot repercutir greument a la nostra alimentació, encara que moltes vegades és difícil acceptar-ho.

2. Elimina o redueix al màxim els menjars preparats

Està comprovat que els aliments ultraprocessats i la fast food són uns dels més addictius que hi ha.

Detall d'una noia menjant-se una hamburguesa
Redueix els menjars preparats.   | Pexels (Szabó)

Aquest tipus de menjar ha estat manipulat perquè així ho sigui. Els experts en aquest sector saben com crear aliments que no puguem parar de menjar. Sobretot es centren a barrejar sucre, sal i greixos. És difícil, però si intentes reduir-ne el consum, evitaràs aquesta addicció i els possibles antulls.

3. No et saltis cap àpat

Imatge d'una nevera per dins amb diversos aliments
No saltar-te cap àpat ajuda a reduir els antulls.  | Getty Images

Finalment, un dels passos més importants que has de fer per reduir els antulls és planificar els teus menjars. Intenta no quedar-te amb gana i pren petits menjars sans durant el dia. Pots incloure snacks i ja veuràs com evitaràs possibles atacs de gana.

Com has pogut veure, els antulls formen part de les nostres vides. Si no es controlen poden desencadenar mals hàbits. Per això és important ser conscient i adoptar un estil de vida sa. Intenta-ho, ja veuràs com a llarg termini els canvis són molt bons!