Foto d'un ventilador negre.

Refresca't sense gastar: el truc casolà perquè el ventilador faci aire fred

Amb aquest senzill truc aprofitaràs al màxim el teu ventilador aquest estiu

Les altes temperatures no són l'únic problema que estem patint aquest estiu. A la calor extrema se li suma l'alt preu de la factura de la llum, que fa gairebé impossible poder posar l'aire condicionat.

Segons els experts, una de les millors alternatives a aquest aparell és el ventilador de sostre. No obstant això, no totes les llars en tenen un a totes les habitacions de la casa.

Si tan sols tens un ventilador de pedestal, no tot està perdut. Amb un truc casolà molt senzill podràs aconseguir que no només remogui l'aire calent, sinó que faci aire fred sense importar el racó on el col·loquis.

El truc senzill perquè el teu ventilador faci aire fred

L'aire condicionat continua sent la primera opció de refrigeració per a molts. No obstant això, si vols estalviar a la teva factura de la llum, també pots aconseguir que el teu ventilador faci aire fred amb aquest truc fàcil i casolà.

Què necessites per posar-ho en pràctica

Si vols fer realitat aquest consell, el primer que necessitaràs són dues ampolles de plàstic. El més recomanable és que siguin de mida petita, ja que les de dos litres pesaran massa i el ventilador no les podrà sostenir. Quan tinguis les teves dues ampolles petites, pots començar a posar en marxa aquest truc simple, però efectiu.

Foto d'un ventilador blanc.
Amb aquest truc podràs refrescar-te d'una forma molt barata. | Getty Images
 

1. Fes un forat a les ampolles

El primer que has de fer és fer un forat al cul de les ampolles. Tanmateix, has de parar atenció i no tallar-lo tot sencer, ja que així el truc no funcionarà. Quan hagis tallat les tres quartes parts de la superfície, és el moment de fer alguns forats a la zona inferior.

2. Lliga les ampolles al ventilador

Quan hagis fet els forats en ambdues ampolles, el següent pas consisteix a lligar-les a la part posterior del teu ventilador. Per assegurar-les i que quedin ben subjectes, pots fer servir un filferro o unes brides de plàstic. En aquest punt, qualsevol material de subjecció que tinguis a casa serà vàlid.

3. Fes servir gel per refredar l'aire

Quan tinguis les dues ampolles de plàstic ben assegurades a la part del darrere del teu ventilador, el que has de fer és introduir uns quants glaçons de gel al seu interior. El truc consisteix a ficar la quantitat de gel suficient per omplir l'ampolla. Així, l'aire sortirà fred durant més temps.

Foto d'uns glaçons de gel.
Amb una mica de gel el teu ventilador començarà a fer aire fred. | Getty Images

 

El millor consell per aprofitar al màxim aquest truc

Un dels problemes amb què et pots trobar, sobretot quan la temperatura és massa elevada, és que el gel s'acabi fonent. Per això, un bon consell és fer servir sal gruixuda. Aquest ingredient, també fàcil d'aconseguir, s'encarregarà que el fred duri molt més temps perquè produirà una reacció endotèrmica.

De mica en mica, el gel s'anirà transformant en aigua. Per això, has d'anar retirant el líquid quan això passi. Per fer-ho més ràpid i còmode, obre el tap i deixa que l'aigua surti pel seu compte sense problema, col·locant, per exemple, un recipient a la part de baix.

En el cas que no tinguis aire condicionat o no vulguis fer-lo servir aquest estiu, amb aquests consells podràs fer que el teu ventilador faci aire fred en qualsevol part de casa teva. Es tracta també d'una bona alternativa al ventilador de sostre, ja que el ventilador de pedestal és un dels més comuns a les cases. La calor no tornarà a ser insuportable.