Detall d'una persona posant gasolina a un cotxe

El truc més útil de l'estiu: estalvia gasolina i molts diners amb Google Maps

Aquest truc t'ajudarà a estalviar una gran quantitat de diners en el teu pròxim viatge

No és cap secret que el preu del combustible ara mateix és desorbitat. Això ha fet que, fins i tot, hi hagi cancel·lacions en els viatges d'estiu. Tot i això, gràcies a Google Maps, ara podràs viatjar mentre estalvies.

Estalviar benzina i diners alhora sembla un objectiu impossible de complir. Sobretot tenint en compte la situació actual. Per aquest motiu, aquesta nova funció de l'aplicació ha agradat tant als usuaris.

Si fas servir Google Maps per desplaçar-te, ara pots aprofitar una de les seves últimes actualitzacions. Això t'ajudarà a triar la ruta més barata d'entre totes les disponibles.

Com pots estalviar gasolina fent servir Google Maps

Només encendre l'aplicació de Google Maps, de forma general, aquesta t'ofereix diverses rutes. Entre elles, es pot triar la més ràpida, una sense peatges, una de més curta, etc. Amb la nova funció, però, hi ha una alternativa que promet convertir-se en la més desitjada pels usuaris.

Imatge d'un treballador subjectant una mànega d'una benzinera
Google Maps ofereix una nova ruta ecològica per estalviar. | Getty Images
 

Es tracta d'una funció que et permet triar la ruta més ecològica. És a dir, la que gasti menys gasolina i, a conseqüència, la que t'ajuda a estalviar més diners.

Aquesta ruta es pot triar gràcies a la Intel·ligència Artificial que fa servir Google Maps. Desenvolupada al Laboratori Nacional d'Energia Renovable dels EUA, té la capacitat d'analitzar diferents factors, com ara el trànsit o la durada del viatge, entre altres.

Els avantatges de triar aquesta opció

Gràcies a la Intel·ligència Artificial que fa servir l'aplicació, Google Maps és capaç de proposar diverses rutes. La més destacada, en aquest cas, és que et permet viatjar amb una velocitat constant, així com la que t'assegura el camí més pla. Aquestes variables fan que la despesa de combustible sigui menor, per la qual cosa es tracta del trajecte més ecològic i econòmic.

Jeff Gonder, membre del NREL, assenyala que «L'encaminament ecològic de Google Maps no només aporta la tecnologia de baix consum de combustible del laboratori a la carretera, sinó que té un gran potencial per reduir significativament les emissions». A més, afegeix que això pot fer que els conductors estalviïn diners, «una cosa que és bona tant per a les persones com per al planeta».

Foto d'un cotxe al capvespre.
A més d'estalviar, aquesta ruta t'ajuda a tenir cura del planeta. | Getty Images
 

Com triar la ruta més ecològica a Google Maps

Si tu també vols aprofitar aquesta nova funcionalitat de Google Maps, el procés serà igual de senzill que triar qualsevol altra ruta de les que apareixen a l'aplicació.

Quan introdueixis el teu destí, apareixerà una línia grisa acompanyada del símbol ecològic, que es representa amb una fulla. Et sortirà al costat de la línia blava que simbolitza el trajecte més ràpid.

També apareixerà el temps de durada del trajecte. Només prémer la línia, podràs començar el recorregut. Si la ruta més ràpida no és la mateixa que la més ecològica, l'aplicació informarà sobre dades diferents, com l'estalvi de combustible, la diferència de temps o l'impacte de les emissions de diòxid de carboni.

Mà agafant una manguera
Elegir la ruta més ecològica per estalviar benzina sempre dependrà de tu. | Getty Images
 

Tria el trajecte que millor s'adapti a tu

Gràcies a Google Maps, l'usuari podrà triar l'opció que més li interessi en cada moment. D'aquesta manera, podràs ajudar a tenir cura del planeta.

Sens dubte, aquesta actualització era una de les més esperades de l'aplicació perquè suposa una gran ajuda per l'usuari. Si vols treure el màxim profit al teu pròxim viatge, recorda fer servir Google Maps aquest estiu i posar en pràctica aquesta nova i interessant funció.