Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona amb mal de panxa.

Restrenyiment: els 6 aliments per combatre els problemes per anar al bany

Acomiada't del restrenyiment amb aquests aliments: Funcionen!

S'han acabat les molèsties associades al restrenyiment! Qualsevol que hagi patit alguna vegada problemes de restrenyiment sap com és de dura aquesta situació. És realment incòmoda i, fins i tot, pot esdevenir encara més complicada.

Tot i això, també hi ha una part bona per a tot això: els aliments. Avui, concretament, parlarem de 6 aliments que et podrien ajudar en aquests casos. Pren-ne nota!

Què és el restrenyiment i com pots desfer-te'n

És evident que l'alimentació és un pilar fonamental en la salut de les persones. Tot allò que mengem passa pel nostre sistema digestiu per, posteriorment, absorbir els nutrients que necessitem.

Tanmateix, aquest procés de vegades no funciona com l'engranatge d'un rellotge i llavors comencen a sorgir els problemes. En aquests casos, moltes persones admeten patir restrenyiment.

Tècnicament parlant, el restrenyiment és l'alteració que es produeix al nostre intestí a conseqüència d'una retenció excessiva d'aigua, cosa que ocasiona l'enduriment de la femta. Dit d'una altra manera, també podem entendre aquesta aparatosa situació com aquella en què ens veiem incapaços de desfer-nos de la nostra femta: és a dir, no anem bé al bany.

Malgrat que moltes persones poden experimentar aquesta afecció en alguns moments de la seva vida, la veritat és que altres podrien arribar a patir-ho de forma crònica. En aquests casos les causes poden ser diverses.

Imatge d'una dona amb mal de panxa.
Hi ha gent que pateix restrenyiment de manera crònica. | Getty Images

Els aliments que alleujaran el nostre malestar

Sigui la situació que sigui, a continuació veurem una sèrie d'aliments que podrien salvar-nos la vida si ens trobem en aquestes circumstàncies:

1. Verdures

Les verdures són un grup d'aliments que no hauria de faltar a la nostra dieta, especialment si patim de restrenyiment. Alguns aliments com ara l'api, la mongeta tendra o el porro poden ser els nostres majors aliats en aquests moments, gràcies a la seva gran aportació en micronutrients.

2. Llegums

El consum de llegums és una de les millors opcions si volem mantenir un trànsit intestinal correcte. Per exemple, les llenties, els cigrons o els pèsols són molt rics en fibra, la qual ajuda a promoure una bona digestió.

3. Fruita

La majoria de fruites poden ajudar-te amb el restrenyiment. No obstant això, el kiwi, la pruna o el raïm destaquen principalment pel seu contingut en fibra insoluble, de manera que podrien actuar com una mena de laxant.

4. Algues

És una mica menys habitual que les altres opcions, però igualment efectiu. Les algues contenen molts beneficis per al nostre organisme, entre ells, alleujar el restrenyiment. Algunes opcions com ara el hiziki, el kombu o el wakane podrien ser un gran remei per a aquests casos.

5. Cereals

Els cereals són un dels millors aliments per excel·lència en el cas del restrenyiment. N'hi ha de blat, de sègol… i, en definitiva, de moltes més varietats. Tot i això, cal saber que la seva ingesta és molt favorable per al nostre trànsit intestinal.

6. Probiòtics

Per últim, però no menys important, hauries de tenir present l'opció dels fermentats i els probiòtics. Aliments com ara el iogurt, el quefir o el xucrut poden ser la millor opció per prendre de postres, ja que són aliments que també ajuden a afavorir la nostra digestió.

De forma addicional a aquestes recomanacions, diversos experts en dietètica i nutrició recomanen acudir a un especialista si el malestar persisteix i no desapareix amb un canvi de dieta.

En molts casos, els professionals opten per incloure a la dieta dels seus pacients uns suplements de fibra extra d'entre 25 i 30 grams al dia. De la mateixa manera, hem de consumir prou aigua durant el dia i fer activitat física de manera regular.