Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una parella de persones grans abraçant-se

Viatges de l'Imserso: Avisen de canvis per a tots els pensionistes el 2023

Aquests són els canvis que hi haurà al turisme social

Vuit de cada deu persones grans viatjaràn el proper 2023. En aquest sentit, els Viatges de l'Imserso guanyen més popularitat que mai de cara a la temporada que ve. Tot i això, hi haurà canvis que cal tenir en compte.

El Instituto de Mayores y Servicios Sociales, conegut com Imserso per la majoria de la població ja estudia números històrics que han estat difícils d'assolir en temporades anteriors. Sobretot, a causa de la pandèmia ocasionada per la COVID-19.

Amb aquestes dades a la mà, des del Govern ja estan començant a posar la maquinària en marxa per al proper any. Una de les noves mesures adoptades és que hi haurà canvis al Programa de Turisme Social amb l'objectiu de millorar el servei.

La nova temporada de l'Imserso, al punt de mira

La temporada de l'Imserso que arrenca de cara a l'any que ve ha patit diverses crítiques per part de diversos hotelers. Sobretot, cal destacar les que han arribat des dels de les Illes Balears i del País Valencià.

Imserso
La nova temporada de l'Imserso ja ha rebut crítiques dels hotelers | Europa Press

El motiu principal de les crítiques és que el Govern va optar per congelar el preu dels viatges. Tot i això, els hotelers, per la seva banda, demanaven que s'incrementés el preu per persona i nit per poder fer front a les despeses.

Dins de les mesures noves que s'adaptaran per al proper any, però, no està recollida aquesta pujada de preus. Ara, l'únic que queda és esperar com es prenen la nova congelació els hotelers i els sindicats.

Reducció de places: un dels canvis a l'Imserso per al 2023

Tot i que el preu serà una cosa que no es modificarà, des de l'Imserso sí que estan duent a terme nous canvis que és important tenir en compte. Un dels més comentats és que s'ampliaran el nombre de places de turisme interior.

En concret, el nombre de places que es trauran per a aquest turisme interior serà de 28.442. Tot i això, se suprimiran les estades de 15 dies en aquest tipus de viatges, orientats als pensionistes.

En aquest context, un altre dels canvis és que el Govern pretén reduir el nombre total de places, comptant les de tota mena de turisme. Aquesta ha estat una mesura també criticada, ja que serà la primera temporada que l'Imserso arrenqui sense la COVID-19.

La reducció total serà de 3.000 places, en comparació de la darrera oferta que es va llançar de turisme social. És a dir, el nombre total de places ofertes per a la propera temporada serà de 813 000.

Els viatges de l'Imserso s'allargaran

Una altra de les mesures que durà a terme el Instituto de Mayores y Servicios Sociales és l'augment del temps de viatge. Actualment, l'estada mitjana dels viatges de l'Imserso se situa en 7,5 dies. Després dels canvis, es pretén que aquesta mitjana s'ampliï fins als 8 dies.

posta de sol
El Govern dotarà l'Institut d'un pressupost més gran | Getty Images

D'altra banda, des del Govern també pretenen dotar la iniciativa amb més pressupost. En total, l'entitat comptarà amb un pressupost un 14% més gran que aquest any 2022. És altres paraules, l'Imserso comptarà amb 4.472 milions d'euros, és a dir, 71,7 milions més si ho comparem amb l'any anterior.

En definitiva, tot i que sembla que s'eliminaran places, les que quedin tindran millors condicions que altres anys anteriors. La durada, el pressupost i les estades, per la seva banda, s'allargaran, intentant que cada vegada siguin més les persones grans que viatgin.

Tot això pretén donar suport a aquestes dades recollides per l'Institut. En concret, un 80% de la gent gran voldrà viatjar aquesta temporada que ve, per la qual cosa els viatges ja s'estan començant a preparar.