Retiren del mercat quasi 2.000 joguines perilloses a Barcelona

Els objectes han estat retirats per la Guàrdia Civil per ser presumptament falsificats i procedir del contraban

Retirades del mercat quasi 2.000 joguines decretades com a perilloses per la Guardia Civil
Retirades del mercat quasi 2.000 joguines decretades com a perilloses per la Guàrdia Civil | ACN

 

La Guàrdia Civil ha retirat del mercat 1.757 joguines perilloses, procedents de contrabans i presumptes falsificacions, que eren comercialitzades a l’engròs i al detall en tres establiments de Badalona (Barcelona), en sis quioscs de premsa i en tres basars xinesos de Barcelona, durant la campanya de nadal i abans dels Reis.

Segons ha informat aquest divendres La Guàrdia Civil en un comunicat, la Patrulla Fiscal de Premià de Mar (Barcelona) ha fet 12 intervencions confiscant aquestes joguines «de molt mala qualitat», que podrien suposar un risc per als nens perquè no complien la normativa de seguretat europea.

Les joguines podien provenir del contraban

Com a conseqüència, s’investiga a un home i una dona d’origen xinès per la presumpta comissió d’un delicte contra la propietat industrial, i s’han instaurat diverses actes per infraccions administratives sobre seguretat en les joguines, així com onze denúncies per contraban.

En cap cas els titulars dels comerços aporten documentació sobre l’entrega legal d’aquests productes a Espanya, pel que també se’ls atribueix la presumpta comissió d’infraccions de contraban, de les quals s’encarrega la Duana de Barcelona.

Les inspeccions de les patrulles fiscals de la Guàrdia Civil s’ha intensificat els últims dies amb motiu de la campanya de nadal, per detectar joguines comercialitzades irregularment i que poden representar un perill en la seva manipulació pels nens.

Algunes de les joguines retirades del mercat a Barcelona
Algunes de les joguines retirades del mercat a Barcelona | ACN

 

Una gran varietat de productes requisats

Entre els productes requisats hi ha 718 boles LOL Surprise, a més de 333 paquets de cromos Fornite, 155 paquets de cromos i cartes de Pokemon, 128 Cry Babies, 143 ninos del Fornite, 10 joguines de la marca Cat Noir, 14 joguines Distaoella, 6 joguines de la marca Santoro London, 200 micos Findelings, 5 motxilles de l'Spiderman, 6 joguines de la Peppa Pig, 5 joguines més de la marca Pop i 26 clauers del joc Fornite.

Recentment, l’Agència Catalana del Consum ja va retirar més d’11.000 joguines per no ser segures i no complir amb els requisits essencials de seguretat i les normes d’etiquetatge que exigeix la Unió Europea, així com 15.000 productes elèctrics i d'il·luminació que normalment es fa servir com a decoració de Nadal.


Comentaris

envia el comentari