Imatge d'una noia prenent suc verd

El saludable suc verd que prenen les famoses: baixa el colesterol i combat l'anèmia

Si t'agraden els sucs naturals casolans, no et perdis aquesta deliciosa proposta

Ja sabem que els sucs de fruites no aporten els mateixos beneficis nutritius que consumir una peça de fruita sencera.Al contrari, és més saludable i aconsellable consumir tota la peça de fruita que la seva varietat en suc.

 

Però, de vegades, pot ser perfectament possible que prefereixis prendre't un suc en lloc de mastegar i menjar. Això sol ser encara més freqüent quan la beguda és freda i fa calor.

 

Què són els sucs verds?

 

Com el seu nom indica, un suc verd és una beguda elaborada de sucs, que s'obtenen a partir de vegetals verds.En realitat, no hi ha una recepta oficial, però és cert que hi ha alguns aliments que tendeixen a ser típics en aquestes elaboracions.

 

Entre els més comuns trobem l'api, la col arrissada, les bledes, els espinacs, el germen de blat, el cogombre, el julivert i la menta.Això sí, pel fet que el suc verd és amarg, la majoria de les receptes inclouen petites quantitats de fruita, que poden ser verdes o no.

Imatge de suc verd amb verdures
Cadascú pot aportar al seu suc verd els ingredients que més li agradin | GETTY IMAGES

 

La finalitat és força evident: endolcir el suc i augmentar la seva palatabilitat general.Són populars les pomes, les baies, els kiwis, les llimones, les taronges i les aranges (menys dolces i una mica més àcides).

 

Quins beneficis ens poden proporcionar els sucs verds?

 

Partint, com hem indicat, de la base que els sucs mai no seran tan nutritius o adequats com les peces de fruita senceres, podem conèixer alguns dels beneficis que ofereixen.

 

Cal tenir en compte, en primer lloc, que els sucs verds no són substituts d'una dieta equilibrada i saludable,però sí que proporcionen una àmplia varietat de vitamines, minerals i compostos vegetals vitals.

 

Per exemple, la bleda i la col arrissada són riques en vitamines A i K, mentre que la pastura de blat és rica en vitamina C i ferro.I és que els estudis han demostrat que consumir verdures de fulla verda diàriament pot ajudar a disminuir el risc de malalties cardíaques i la inflamació.

 

També hi ha evidència que certes molècules al suc fresc poden actuar com a prebiòtics que alimenten i donen suport al creixement de bacteris bons a l'intestí. Així mateix, solen ser beneficis per reforçar el sistema immunitari i abaixar el colesterol.

 

Quin és el suc verd que prenen les famoses?

 

Es tracta d´una beguda que s´elabora principalment a partir de 'wheatgrass', que consisteix en herba de blat o pastura d´herba. L'herba de blat és considerat habitualment com un superaliment.

 

Imatge d'herba de blat
L'herba és l'ingredient més important d'aquest suc verd | GETTY IMAGES

 

D'altra banda, no és només rica en antioxidants, vitamines, minerals, aminoàcids i enzims, sinó que també té diversos beneficis per a la salut. És una opció rica en clorofil·la, que és un pigment que es troba a la planta i té propietats antioxidants. Això ajuda a eliminar les toxines del cos, millorant així el metabolisme i afavorint la pèrdua de pes.

 

A més, la pastura de blat es pot considerar un aliment alcalí que ajuda a eliminar toxines sobrants de l'organisme, cosa que es tradueix en una disminució de pes i reducció de la inflor corporal.

També pot ser útil per al control de glucosa a la sang. I és que el principal ingredient inhibeix l'assimilació dels carbohidrats i regula els nivells de sucre. També és útil a l'hora de regular la gana i ajuda fins i tot en la pèrdua depesmillorant la digestió i la funció intestinal.

 

També afavoreix el bon funcionament del sistema immunitari, prevenint l'envelliment natural de la pell.A més, se sap que promou l'equilibri de les hormones i ajuda en el tractament tant de les malaltiesdermatològiques com dentals.

 

No ens hem d'oblidar d'un altre aspecte important: les seves propietats també inclouen qualitats antioxidants, curatives i antisèptiques. Per tant, no ens sorprèn que s'hagi convertit en labegudapreferida de totes les famoses.

 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp