Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Mercadona i una botiga de supermercat plena de fruites

El secret de Mercadona: origen de les taronges, mandarines i llimones de les botigues

Aquest s'ha posat en dubte en nombroses ocasions

Són moltes les polèmiques que envolten Mercadona. Al final, ser la cadena que està al capdavant de vendes al nostre país fa que tant la competència com els mateixos clients hi tinguin els ulls a sobre. Els primers per adonar-se de qualsevol error de què aprofitar-se i els segons per saber si manté la qualitat que s'espera.

Un dels aspectes que es mira i molt a la cadena valenciana és l'origen dels seus productes. Per a la gran majoria dels clients és important que, si al nostre país es produeixen determinats aliments, els proveïdors hagin de ser espanyols. Per això mateix, es fixen en l'etiqueta quan compraran.

Ja hi ha hagut vegades en què s'ha posat en dubte que el que Mercadona té a la venda no procedeix d'Espanya, tot i que hi ha proveïdors nacionals. És per això que han hagut de sortir al capdavant per demostrar que es tractava únicament d'una mentida i que ells aposten per proveïdors del nostre país.

Recentment, el grup de Juan Roig ha emès un comunicat amb motiu de la fi de la campanya de la taronja i la mandarina. A més, han tornat a posar èmfasi en el seu compromís pel producte nacional. I és que és una cosa que volen deixar realment clara perquè no planegi l'ombra del dubte sobre ells.

Mercadona ven 200.000 tones de cítrics

Acaba d'acabar la campanya de taronges i mandarines d'origen espanyol que va començar a Mercadona el mes d'octubre del 2022. En total, la cadena valenciana ha adquirit 200.000 tones d'aquestes fruites. Tot i això, cal matisar les quantitats perquè varien i molt depenent de quina parlem.

D'una banda, tenim les taronges. La cadena ha arribat a adquirir 140.000 tones. És per molt el cítric més destacat. Menys de la meitat de la quantitat total correspon a les mandarines, concretament 56.000 tones. Finalment, al recompte també s'hi han inclòs les llimones, amb una adquisició de 17.000 tones.

Muntatge d´una entrada a Mercadona i tres rodones amb taronges, llimones i mandarines
La fruita que més tones ha resultat al recompte és la taronja | Mercadona, Getty Images

Com ja t'hem dit, tots aquests cítrics provenen del nostre país de diferents proveïdors. Aquests es reparteixen per diferents indrets de la geografia espanyola. Per això podem veure que venen de la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Catalunya, Andalusia o Canàries.

[WhatsAppGroup]1[/WhatsAppGroup]

Pel que fa al nombre de proveïdors nacionals amb què treballa Mercadona, encara que no han donat un nombre exacte, sí que es podria dir que són més de 25. Aquests, alhora, treballen amb més de 2.500 agricultors de tot el país. D'aquesta manera és més senzill assegurar-ne la procedència.

No totes les taronges són d'Espanya

Hi ha un matís pel que fa als cítrics, concretament a les taronges. Aquestes, durant la campanya d'octubre a agost, sí que provenen del nostre país. Tot i això, la resta del temps el client pot trobar que tenen diferents procedències. Però, tot té una explicació i aquí te la deixarem.

La cadena valenciana participa en les diferents iniciatives per fomentar el consum de fruites i verdures de temporada del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Per això, mentre dura la campanya, es comprometen a tenir producte nacional per vendre als clients mentre duri.

D'altra banda, un cop acaben i perquè n'hi continuï havent a la venda, per exemple taronges, recorren a aquests proveïdors. Tot i això, sí que cal aclarir que més del 85% de les taronges que es venen a Mercadona són de producció nacional. Per això, veure algunes que no ho són no és el més freqüent.