Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un saló amb un sofà gris i una butaca blanca i una dona gran al centre, amb un somriure i aixecant els polzes

El meu sofà sembla acabat de comprar: el truc per deixar-lo lluent i sense taques

Aquesta és la forma més senzilla que el teu sofà llueixi com acabat de comprar sense complicacions

És un dels elements més importants de la llar. En entrar al saló, el sofà sol ser, de manera general, el moble que abans capta l'atenció a causa de la seva mida, així com per la seva funció.

Són moltes les persones que el fan servir per descansar durant hores després d'un llarg dia de feina. És perfecte per veure la tele, per desconnectar llegint un llibre i fins i tot per dormir durant la tarda. Així mateix, també és un moble que es fa servir com a eix a l'hora de socialitzar, ja que és el lloc on s'asseuen les visites.

Per aquest motiu, és imprescindible mantenir-lo amb compte i, sobretot, net. Amb aquests trucs, podrà estar sempre impol·lut.

La importància de mantenir net el teu sofà

Tant el saló com el sofà són els grans protagonistes de la casa. Es pot dir d'aquest moble que és la carta de presentació d'una llar, per això és primordial que estigui sempre net i ben cuidat.

El sofà, per part seva, encara que estigui dins de la llar, també s'enfronta a elements externs com ara la pols o el pol·len que puguin entrar per la finestra. Per netejar-lo, hi ha al mercat diferents productes. Tot i això, si vols estalviar en el procés, també pots posar en pràctica alguns remeis casolans amb què aconseguiràs un gran resultat.

El millor truc d'Instagram per mantenir el teu sofà net

Com diem, són diverses les fórmules casolanes per les quals pots apostar a l'hora de mantenir el teu sofà net i impol·lut. En aquest cas, un dels trucs que més destaca és utilitzar pastilles per al rentaplats.

Muntatge d'una persona netejant el sofa amb un esprai un drap i una foto d'un raspall
Amb aquest truc, podràs mantenir el teu sofà lluent sense gaire esforç. | Getty Images

Aquest truc l'hem descobert gràcies a un vídeo d'Instagram de @organizeways, que s'ha fet viral gràcies als sorprenents resultats que presenta a l'hora de netejar el sofà, a més dels elements que es fan servir per aconseguir-ho.

El vídeo compta amb milions de visualitzacions i també més de mig milió de 'm'agrada'. A través d'aquest, podem conèixer una forma senzilla i ràpida d'eliminar la pols del sofà i deixar-lo com a acabat de comprar.

Quins elements necessitaràs per mantenir el teu sofà impol·lut?

En aquest sentit, potser penses que és impossible eliminar del tot les taques més complicades del sofà. Tanmateix, és molt més senzill del que penses, ja que tan sols necessitaràs el següent:

  • La tapa d'una olla
  • Pastilla de rentaplats
  • Un drap
  • Aigua calenta

El pas a pas per lluir un sofà sempre perfecte

Quan tinguis els elements necessaris, és el moment de posar fil a l'agulla. En primer lloc, posa a bullir l'aigua calenta. A continuació, afegeix-la a un altre recipient on tinguis només la pastilla del rentaplats, no posis mai la pastilla sobre l'aigua!

Després, agafa un drap per embolicar la tapa de l'olla perquè quedi ben fixada i no caigui. Ara, mulla la tapa embolicada al drap amb l'aigua calenta i la pastilla de rentaplats. Per acabar, passa-la per tota la superfície del sofà que necessites netejar.

Un manteniment setmanal per incrementar els resultats

Com veus, és un truc molt ràpid i senzill que qualsevol pot posar en pràctica. Si necessites que el teu sofà llueixi com mai, ara pots fer-ho usant tan sols una cosa tan simple com una pastilla de rentaplats.

Ara bé, també és important organitzar un calendari de neteja i complir-lo de manera regular. Passa setmanalment una aspiradora de mà i no facis servir raspalls o draps de material dur, ja que podria fer malbé la tela del sofà.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!