Logo Mercadona

La sorpresa de Mercadona pels més estalviadors: la baixada que arriba

Els productes rebaixats són considerats bàsics a la majoria de les cases

Hi ha novetats als supermercats que, potser perquè no ens les esperem, ens sorprenen i molt. Els darrers mesos Mercadona ha estat notícia per la pujada dels seus preus. Les queixes a les xarxes socials eren gairebé constants.

Podies trobar comparacions entre els preus que tenen alguns productes ara mateix amb aquells que tenien fa mesos. Fins i tot, els més documentats feien una evolució fotogràfica de com pujava l'import amb el pas del temps.

A més a més, hi ha hagut consumidors que han decidit recórrer al petit comerç del seu barri i han comparat, no només la diferència de preu, sinó també la qualitat que s'ofereix a un lloc i a l'altre. Aquesta vegada, la cadena de Juan Roig tampoc sortia ben parada.

En un moment en què els consumidors veuen com la cistella de la compra s'ha incrementat notablement, el president de Mercadona ha hagut de reconèixer el que és evident. «Hem apujat els preus una barbaritat», ha reconegut aquest mateix mes. És clar que les declaracions no van ser cap sorpresa per als compradors.

I si ara et dic que Mercadona està abaixant els preus? A la mateixa presentació de resultats de la companyia, Juan Roig ho va anunciar, encara que va passar desapercebut després del ressò que van fer de la pujada de preus. Però ara mateix està passant i de segur que la teva butxaca ho agrairà.

Secció de fruita i verdura
«Hem apujat els preus una barbaritat». | MERCADONA

Gairebé 200 productes seran més barats

El problema que veu Mercadona per poder abaratir el preu dels seus productes és el preu de cost. Per això, per poder aconseguir que la cistella de la compra sigui més barata, l'estratègia de la cadena és aconseguir abaixar aquest preu de cost perquè no influeixi en l'import final de venda al consumidor. Sempre sense que se'n vegi perjudicada la qualitat.

Els preus ja han començat a baixar i ho podem comprovar, principalment, a la secció de fruita i verdura. Està previst que, entre final de març i principi d'abril, prop de 200 productes esdevinguin més barats.

Ara com ara, podem gaudir d'algunes rebaixes. Per exemple, en el cas de la fruita, la cistella de taronges de 5 quilos es ven per 4,95 €, és a dir, suposa un cost del 14 % menys que l'original. També podrem gaudir d'uns kiwis més econòmics: en aquest cas, s'abarateix 0,25 € per quilo, fins a arribar a 2,63 € de rebaixa a la Península i les Balears.

Compra productes de temporada al millor preu

Ara analitzarem el preu de les verdures, que també anirà canviant de mica en mica. En primer lloc, hi trobem la coliflor, a la qual s'aplicarà un descompte del 20 %. També podrem comprar més barat un producte de temporada com les carxofes. En aquest cas, parlem d'una atractiva rebaixa de fins al 37 %.

Tomàquet, coliflor i mongetes de Mercadona
El preu de les verdures també canviarà progressivament. | Catalunya Diari

Seguint amb els productes de temporada tenim el tomàquet d'amanida. Seran, aproximadament, 0,31 € menys. També és cert que, depenent de la comunitat autònoma on visquis, això podria variar. Cal matisar que el descompte s'aplicarà tant si es compra producte a granel com en safata.

Una altra verdura que també veurà com el seu preu es redueix, en aquesta ocasió en un 15 % fins a 1,69 € per quilo, és el carbassó. Per acabar la llista ens trobem amb la mongeta plana que costarà un 20 % menys, és a dir, uns 2,20 € per 750 grams. Aquest darrer descompte no s'aplicarà a les Canàries.

Les altes temperatures que hi ha hagut al llarg de l'any han propiciat que les collites s'avancin. Això és el que justifica, segons va explicar el president de Mercadona, que es puguin fer aquestes rebaixes en el preu sense haver d'esperar que sigui estiu.

oli de gira-sol ampolla
L'oli és un dels aliments bàsics de gairebé qualsevol casa. | GETTY IMAGES

L'oli de gira-sol també costarà menys

Un dels aliments gairebé bàsics de qualsevol casa és l'oli. Després, cada persona tria quin utilitzar, sempre tenint en compte l'ús que li donarà. De qualsevol manera, el gran increment de preu que hi ha hagut en aquest producte s'ha notat molt a les llars i als establiments hostalers.

Potser, per això, l'anunci de Mercadona d'incloure aquest producte entre aquells que seran rebaixats ha fet especial il·lusió entre els consumidors. Tot i això, aquest descompte ve amb lletra petita. Des de la cadena valenciana adverteixen que, en cas que hi hagi problemes de desproveïment, no es podrà mantenir la rebaixa.