Imatge d'una taula amb diversos aliments per esmorzar

El suc natural que hauries de prendre cada dia per a combatre l'envelliment

El seu principal nutrient t'ajudarà a mantenir una pell perfecta

La beguda dels matins per excel·lència a gairebé qualsevol racó del món és el cafè. Ara bé, encara que pel seu alt contingut en cafeïna resulta beneficiós prendre'l a primera hora, se sol abusar massa. I el problema és que molt poca gent és conscient que també hi ha altres begudes iguals o més beneficioses, que a més són 100% naturals.

La veritat és que, al llarg dels últims anys hi ha hagut un seriós debat sobre què és millor prendre per esmorzar. Llet? Cafè? Fruita? Escollir bé el que mengem i bevem és molt important per a la nostra salut, i més encara quan es tracta de començar el dia amb bon peu. En aquest sentit, cal destacar un suc totalment natural que combat l'envelliment de manera espectacular, i que els experts recomanen prendre amb regularitat.

Quin suc hauries de prendre per combatre l'envelliment?

En primer lloc, cal saber que l'envelliment de la pell és un procés natural del cos. Ara bé, hi ha certs factors que acceleren la degradació de les nostres cèl·lules, com poden ser una exposició intensa a la llum solar o els mals hàbits alimentaris. Afortunadament, alguns aliments i begudes molt fàcils d'incloure a la nostra dieta ens ajuden a frenar fins a cert punt l'envelliment.

És el cas d'una beguda carregada de beneficis, que a més és habitual trobar a l'esmorzar de moltes persones. La beguda natural que ajuda a combatre l'envelliment no és altra que el suc de taronja, que si per alguna cosa destaca, és pel seu alt contingut en vitamina C. Però els seus beneficis no es limiten aquí, ja que conté fins a 60 tipus de flavonoides i olis essencials, la qual cosa ajuda a frenar l'envelliment prematur de la pell.

Imatge d'un suc de taronja natural a sobre una taula i amb les closques de les taronges de fons
El suc de taronja és molt beneficiós per a la nostra salut | Pixabay

Els grans beneficis del suc de taronja

Si et preguntes què són els flavonoides, es tracten ni més ni menys en un conjunt de nutrients vegetals. Es troben a la majoria de les fruites i verdures i són part responsable dels colors intensos d'aquests aliments.

El més important dels flavonoides és la seva poderosa capacitat antioxidant, a més de les seves propietats antiinflamatòries. Gràcies a aquests elements, el suc de taronja té la capacitat de reduir el risc d'infart fins a un 19%. A més a més, és capaç de regular el colesterol dolent i controlar la pressió arterial.

Les principals propietats del suc de taronja natural

A continuació, veurem algunes de les característiques que fan del suc de taronja un substitut ideal i sa del cafè per esmorzar:

1. La teva pell estarà llisa i lluent

Això és perquè la Vitamina C és el millor que pots aportar a la teva pell. I és que la vitamina C no té cura de la teva pell únicament quan es troba integrada als cosmètics. Així que, un bon suc de taronja acabat d'esprémer és fins i tot millor.

Pla general d'una dona subjectant amb les mans dues llesques de taronja
El suc de taronja preveu l'envelliment prematur de la pell | Getty Images

La característica principal d'aquesta vitamina, com ja hem dit, és que és antioxidant. Això neutralitza l'oxidació de la pell causada per l'edat o l'estrès, que provoquen l'envelliment prematur. Així mateix, també és essencial per a la producció de col·lagen a les cèl·lules cutànies, ajudant a mantenir una estructura adequada dels teixits de la pell.

2. «Beu-te el suc que li marxen les vitamines!»

Segur que has sentit alguna vegada aquesta frase, i és que és totalment certa. El suc de taronja sempre s'ha de consumir recentment espremut. Passades aproximadament dues hores, el suc de taronja pot arribar a perdre fins al 80% dels seus beneficis. No és que les vitamines surtin volant per l'aire, sinó que la vitamina C s'oxida amb moltíssima facilitat.

Imatge d'un suc de taronja natural acabat de fer i amb un espremedor i closques de taronja al seu voltant
Beu-te sempre el suc de taronja natural i recentment espremut | Getty Images

3. Reforça el sistema immunitari

D'altra banda, l'alt contingut en Vitamina C del suc de taronja també ajuda a reforçar el sistema immunitari. Això és clau per al nostre dia a dia, ja que ajuda a combatre i prevenir les amenaces diàries a què ens enfrontem, com a catarros i refredats .

4. Elimina les toxines i l'àcid úric

El suc de taronja ajuda a eliminar les toxines del cos. Durant aquest procés, automàticament s'accelera el metabolisme, contribuint a l'eliminació de greixos acumulats. D'altra banda, també contribueix a l'eliminació de l'àcid úric i és de total ajuda per als malalts de gota o artritis.

Quan i com és millor prendre el suc de taronja?

Un cop enumerats els diferents beneficis, és el moment de resoldre el dubte que tothom té: Quan i com prendre el suc de taronja?

Doncs abans de tot, cal destacar que sempre és millor prendre el suc de taronja natural. I és que els sucs envasats contenen grans quantitats de sucres o edulcorants. Per tant, el seu consum pot arribar a ser perjudicial per a la salut, reduint gairebé al complet els beneficis de la taronja.

Imatge d'una taula amb cafè, suc de taronja, maduixes i croissants
El millor esmorzar que pots tenir | Getty Images

Així mateix, com s'ha destacat abans, és molt important prendre el suc de taronja acabat d'esprémer. D'aquesta manera conservarà tots els seus nutrients i el seu sabor, sent molt més saludable.

Finalment, sobre el millor moment per prendre'l, els experts recomanen que sigui a primera hora del matí, preferiblement en dejú . És llavors quan el nostre organisme podrà aprofitar al màxim tots els beneficis, com ara l'acceleració del metabolisme. En definitiva, el suc de taronja natural és una excel·lent opció per esmorzar.

La taronja, una fruita amb múltiples beneficis

La taronja és una fruita amb una quantitat de propietats impressionant per si mateixa. Si bé se la coneix, com a la resta de cítrics, per contenir gran quantitat de vitamina C, la veritat és que els seus beneficis van molt més enllà. A continuació, enumerem alguns dels més importants:

Imatge de diverses fruites com a taronges i pomes a un supermercat
Les taronges són fruites amb diverses propietats | Getty Images

-Vitamines: Conté principalment Vitamina C, encara que també Vitamina A i algunes del grup B, com la B1, B2, B3, B6 i B9.

- Àcid cítric: És l'encarregat de potenciar els beneficis de la Vitamina C i de potenciar l'absorció de calci a l'organisme.

- Àcid màlic: Aporta el sabor tan característic que tenen.

-Minerals: També contenen minerals com: el calci, el ferro, el sodi, el iode, el magnesi, fòsfor, seleni, zinc i potassi.