Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona amb un carro de la compra a un supermercat, una altra imatge d'un sandvitx amb gall dindi, tomàquet cogombre i formatge i una altra imatge d'una dona amb gest d'aprovació

El trobes en qualsevol supermercat: el superaliment que aprima i baixa el colesterol

Es tracta d'un superaliment que pots trobar a qualsevol supermercat i que t'ajuda a aprimar-te, guanyar múscul i baixar el colesterol

T'agradaria perdre pes, guanyar múscul i controlar el teu colesterol sense haver de recórrer a productes cars o difícils de trobar? Doncs ets de sort. I és que hi ha un aliment que pots comprar a qualsevol supermercat i que té tots aquests beneficis.

Sabem que seguir una dieta variada i equilibrada és fonamental per mantenir una bona salut. Especialment quan, a més, basem la dieta en aliments saludables i nutritius.

Quin és el superaliment ideal quan et vols aprimar?

El gall dindi és una carn magra que té moltes propietats nutricionals i que es pot preparar de moltes maneres diferents. Per exemple, és una carn baixa en calories i greix, però alta en proteïnes. Això significa que t'ajuda a sentir-te saciat amb menys quantitat, cosa que et facilita controlar la gana i reduir la teva ingesta calòrica.

A més, les proteïnes són essencials per mantenir i augmentar la massa muscular, cosa que afavoreix la despesa energètica i la crema de greix. Segons la Fundació Espanyola de la Nutrició, els seus valors nutricionals són molt inferiors als d'altres carns com el porc o el xai, que tenen més calories, més greix i menys proteïnes.

El gall d'indi, bo per al colesterol

El gall dindi també és un aliment beneficiós per al colesterol, ja que té un baix contingut en greixos saturats i un alt contingut en greixos insaturats. Els greixos saturats són els que eleven el nivell de colesterol "dolent" a la sang, mentre que els greixos insaturats són els que ajuden a reduir-lo.

A més, el gall d'indi conté altres nutrients que també contribueixen a regular el colesterol, com les vitamines del grup B (especialment la B3 o niacina), el fòsfor, el magnesi i el zinc. Aquests nutrients intervenen en el metabolisme dels greixos i afavoreixen la producció de colesterol “bo”, que neteja les artèries.

Com incloure'l a la teva dieta

Com hem vist, el gall dindi és un superaliment que t'ajuda a aprimar, a guanyar múscul i a abaixar el colesterol. Però, com pots incloure'l a la teva dieta? Aquí donem algunes idees. Pren-ne nota.

Per esmorzar pots preparar unes torrades amb pit de gall d'indi i formatge fresc o un batut amb llet desnatada, plàtan i gall d'indi picat. Per al menjar pots fer una amanida amb enciam, tomàquet, pastanaga, blat de moro i daus de gall d'indi o un plat de pasta integral amb salsa de tomàquet natural i trossos de gall d'indi.

Per al berenar, però, pots prendre un iogurt desnatat amb nous i pernil de gall d'indi o una coca de civada amb melmelada light i rodanxes de gall d'indi. Mentre que, per al sopar, pots cuinar un pit de gall dindi al forn amb verdures rostides o una truita francesa amb formatge light i carmanyola de gall d'indi.