Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un carro de la compra.

El supermercat que fa el salt aquest 2023 i obre 20 botigues més a Catalunya

Ara com ara, només continuarà estant a Catalunya i decideix no sortir de les seves fronteres

Cada dia hi ha més cadenes de supermercats que s'embarquen en una nova expansió. Aquests moviments tenen com a objectiu arribar a un nombre més gran de clients creant punts de venda que facin que els seus establiments estiguin més a prop.

Són moltes les que estan prenent aquest camí. Començàvem l'any coneixent que Aldi tenia pensat obrir 50 nous establiments durant aquest any. Una altra de les notícies més sonades en aquest sentit ha estat la compra de més de 200 botigues de Dia per part d'Alcampo per arribar a més llocs.

Però, no són els únics que estan obrint nous establiments.El més destacable ha estat el nombre de noves botigues que s'han plantejat obrir. Però, el que sí que és cert és que fa anys que veiem com hi ha més presència de supermercats per arribar a més clients.

En aquest cas, la cadena que ha decidit expandir-se, tot i que no ha volgut fer el pas de sortir del seu lloc d'origen. Per això, es limitarà a obrir nous establiments a les províncies de la comunitat autònoma on va néixer.

Cistella de la compra a un supermercat
Certes cadenes de supermercats estan ampliant els seus negocis | Getty Images
 

Obrirà 20 noves botigues aquest 2023

La cadena que ha decidit obrir nous establiments aquest any és Caprabo. Estem parlant d'una empresa que té la seu a Barcelona, on va néixer el 1959. Des d'aleshores, s'ha anat expandint al llarg del territori de Catalunya. Actualment compta amb gairebé 300 botigues que estan repartides entre Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona.

Per a la nova expansió, la cadena no s'ha plantejat sortir dels límits autonòmics. Per aquesta raó, les 20 botigues que té pensat inaugurar aquest any es repartiran entre les quatre províncies. Per tant, Caprabo continua amb el ritme d'expansió que tenia el 2022.

Tot i que encara no se sap on s'obriran els nous supermercats, sí que s'ha fet saber el primer que estrenarà les obertures d'aquesta nova era. Concretament, serà al municipi de Sant Feliu de Llobregat, a la província de Barcelona. Aquest ocuparà un local on, fins ara, hi havia un Mercadona.

De la resta de botigues que s'obriran, el que sí que se sap és que es dividiran en dos grups. D'una banda, tindrem els establiments de gestió pròpia que dependran del grup. De l'altra, hi haurà els supermercats que neixin de la mà de franquiciats.

Imatge de l'exterior d'un Caprabo
Caprabo obrirà 20 noves botigues aquest any | CAPRABO

 

Adaptats al mercat actual i amb ampli assortiment

El que sí que se sap de les botigues que té pensat obrir Caprabo és el model de negoci que seguiran. En aquest sentit, té una gran importància que sigui un supermercat que sigui proper per als clients. Per això, reforçaran l'atenció al client. També es contempla la creació de noves tecnologies a la disposició del consumidor.

D'altra banda, tenim els franquiciats. Si és el cas, depenent de la localització, de la mida de la botiga i de la població a què donen servei, poden adoptar diferents models. Les opcions que es presenten són Caprabo, Caprabo Rapid i Aliprox. Tot dependrà de les necessitats.

Per a aquests també hi haurà novetats pel que fa a l'horari. Pot triar obrir tots els dies de la setmana. A més, pel que fa a les hores, tindran més facilitats. I és que ara comptaran amb franges horàries més àmplies que facilitin fer la compra en diferents moments del dia.

Una cosa que és comuna en tots dos casos és que cercarà potenciar l'eficiència energètica per reduir les emissions de CO2. Així mateix, els clients veuran com s'inauguren noves seccions i hi troben noves especialitats. De la mateixa manera, Caprabo buscarà potenciar el propi producte de marca única.