Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una caixera de supermercat cobrant als clients.

El supermercat de tota la vida de Catalunya que contractarà 3.100 nous treballadors

Un 39 % dels treballadors d'estiu del 2022 ha mantingut el seu lloc

Si cerques feina i vols trobar un lloc que tingui possibilitats de tenir continuïtat més enllà de la campanya d'estiu, estàs de sort. El supermercat Consum ja ha començat a perfilar les plantilles de cara a aquesta època de l'any.

A l'estiu, les ofertes laborals de determinats sectors augmenten. S'ajunten diverses circumstàncies. En alguns llocs, fer front a un creixement estacional de la població. En altres, la necessitat de suplir els llocs de tots els treballadors que tinguin vacances durant aquest període de l'any.

En aquest cas, Consum busca cobrir vacants als seus més de 460 establiments repartits per tota la geografia nacional. Així mateix, a més de cobrir tasques operatives als supermercats, també hi ha opció de poder passar a treballar a la seu del grup.

Imatge d'un charter
Abans d'agafar una feina, molta gent vol saber quant es cobrarà. | CONSUM

Per això, si això t'interessa, de segur que ho veus molt millor un cop llegeixis les característiques de l'oferta. Es tracta d'una cadena que ja ha incorporat 1.127 treballadors nous des de l'any passat, i per això vol continuar creixent.

3.100 llocs amb un sou de 1.300 €

Una cosa que interessa i molt abans d'agafar una feina és saber quant es cobrarà. En aquest cas, qui aconsegueixi el treball podrà gaudir de l'increment del 9 % del sou que han tingut els treballadors de Consum aquest any, per la qual cosa podria cobrar fins a 1.300 € mensuals. A més, depenent del lloc pel qual optis, podria ser més.

En total, per cobrir la temporada d'estiu s'oferiran 3.100 llocs de treball. Aquests es divideixen entre jornades completes i parcials, tant als supermercats com a la seu. Pel que fa a l'any 2022, el nombre de llocs oferts és un 24 % superior. Per poder inscriure's a l'oferta, cal entrar a la pàgina de Consum i emplenar-hi les dades que es demanin. Entre els requisits hi ha que la persona tingui acabada l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i que resideixi a prop del lloc on opta.

Quant a la formació, no t'hauràs de preocupar en cas que no tinguis experiència. Depenent del lloc que hagis triat, serà l'empresa qui s'encarregui de la teva formació. Per això, no serà excloent el fet que no hagis treballat prèviament a la mateixa funció. Pel que fa a la durabilitat del contracte, està previst que les persones que es contractin comencin a treballar aquest mes d'abril i acabin els seus serveis a finals de setembre. Amb això, es completaria la temporada estival.

Foto de l'exterior d'un establiment de Consum.
És interessant que coneguis que Consum vol implementar la jornada laboral de 5 dies. | Consum

Possibilitat de continuar al lloc

Encara que t'acabo de dir que l'oferta de treball contempla un contracte temporal, sí que és veritat que també hi ha la possibilitat que la persona pugui continuar en l'empresa. I no és una cosa que sigui tan estranya, ja que sol passar cada any en alguns casos un cop acaba l'estiu.

En això influeix tant la tasca exercida per cada persona com el lloc on ha estat treballant. Tanmateix, cal destacar una xifra molt positiva per als treballadors que comencin a treballar a Consum. L'any 2022 un de cada tres treballadors estivals han mantingut el seu lloc, és a dir, que avui dia un 39 % segueix treballant per a la cadena.

També és interessant que coneguis que Consum és una cadena que cerca implantar la jornada laboral de 5 dies. No és una cosa nova, ja que és una idea que ha estat traslladant a les seves botigues des de l'any 2021. La idea que tenen és que per a començaments de l'any 2024 la totalitat de les botigues ja la tingui completament implantada.