llet

El supermercat que ven la millor llet de marca blanca, segons l'OCU

Si t'agrada comprar productes de marca blanca, aquesta llet es considera la millor

La llet és un dels productes alimentaris més venuts. Visitis el supermercat que visitis, podràs trobar marques tradicionals o conegudes. També de marca blanca, que solen ser més econòmiques. Per això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha dut a terme una anàlisi exhaustiva per determinar quina és la millor del mercat.

Saps què són les marques blanques?

Els productes de marca blanca són productes fabricats per una empresa i que sovint són venuts per un tercer amb una marca diferent. Aquest canvi tendeix, de fet, a beneficiar un bon nombre d'empreses. I a l'Estat espanyol podem trobar-nos amb una amplíssima varietat de marques blanques, entre les quals destaquen algunes de molt conegudes.

Per exemple, gairebé cada cadena de supermercat disposa de la seva marca blanca, de manera que trobem a la venda un bon nombre de productes amb el nom de la mateixa cadena de supermercat.

Foto d'unes mans agafant una botella de llet del supermercat.
Les marques blanques són molt comunes als supermercats. | Getty Images
 

Sabem que l'OCU analitza la qualitat d'una àmplia varietat de productes que podem trobar als supermercats. I, fa poc, va analitzar les conegudes com a llets de marca blanca.

Com ja hem comentat, les llets de marca blanca són productes làctics elaborats per determinades fàbriques, però que posteriorment es venen amb el nom d'una altra marca (habitualment, per exemple, amb el nom de la cadena de supermercat on les podem trobar).

I això no només passa amb els làctics, sinó també amb una infinitat de productes, des de galetes a cereals, passant per melmelades, mantegues… I tot el que se t'acudeixi.

Quina és la millor llet de marca blanca segons l'OCU?

Fa unes setmanes, l'OCU va analitzar i estudiar la qualitat de 38 marques diferents que trobem en aquests moments a la venda als supermercats. Gràcies a això, hem pogut saber que la gran majoria són de bona qualitat. I estan disponibles a preus realment competitius. Tot i això, trobem diferències tant en el processat com en la degustació, és a dir, el seu sabor.

Però, si vols descobrir quina és la millor opció segons l'OCU, també hem pogut saber que la llet semidesnatada d'Hacendado, que es ven exclusivament a Mercadona, ha estat considerada com la millor opció.

Muntatge de la capsa de llet sencera de la marca Hacendado del Mercadona.
La llet de Mercadona s'ha emportat la millor puntuació. | CatalunyaDiari
 

Per què aquesta marca blanca de llet ha estat considerada com la millor?

D'acord amb l'anàlisi feta per l'OCU, aquesta marca blanca de llet ha estat classificada com a «compra mestra», aconseguint una puntuació de 78 sobre 100. La trobem disponible a tots els establiments de Mercadona de forma exclusiva, a un preu de 0,58 cèntims en la mida d'un bric d'1 litre, i ha estat fabricada per Naturleite.

Naturleite és una proveïdora de llet per a la marca de Mercadona, Hacendado. És una empresa que trobem ubicada a Lugo i que, com veiem, ha aconseguit elaborar i produir la millor llet del mercat.

Quines altres opcions trobem?

Només 7 marques han estat qualificades de molt bones. Mentre que, dit sigui de pas, d'altres presenten determinats defectes que afecten la qualitat del producte (però, compte, no la seva seguretat per al consumidor).

A més de la considerada com a millor opció del moment, també podem trobar altres opcions delicioses. És el que passa, per exemple, amb la llet d'El Buen Pastor, que es ven a Carrefour i a El Corte Inglés a un preu de 0,90 euros, o Clesa Bienatur, disponible a Alcampo per un preu de 0,75 euros el litre. Això sí, als últims llocs trobem Llet Nostra, Beyena i Alipende.

 
 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp