Hi ha alguns productes de Mercadona que pel seu èxit susciten curiositat entre els clients. Sobretot, perquè molts es comercialitzen sota la seva marca blanca, Hacendado. Per això, no els podem identificar mirant l'etiqueta amb l'empresa que es troba darrere de la seva producció.
Hem de fixar-nos més atentament per saber-ho. Per exemple, en el cas dels formatges, encara que n'hi hagi una àmplia varietat, pot semblar que tothom té el mateix proveïdor. Però, no és així, per això haurem de, com ja t'hem dit, recórrer a l'etiqueta per conèixer les dades que volem saber.
Darrere de la marca blanca de la cadena valenciana hi ha multitud de proveïdors d'alta qualitat. Alguns fins i tot, elaboren el mateix producte per a marques conegudes. La principal diferència és que el preu entre l'un i l'altre de vegades és important.
Igualment, des de Mercadona també volen donar suport als proveïdors locals. Això fa que depenent d'on resideixis, puguis veure a la venda productes propis de la zona. D'aquesta manera, a més d'adaptar-se a la gastronomia pròpia, hi ha productors locals.
En aquest sentit, Espanya és un país que té una àmplia varietat de formatges. Depenent del lloc on resideixis, veuràs que l'assortiment és diferent. Sí que és veritat que hi ha alguns comuns que són a totes les botigues, però també s'intenta potenciar els més característics de cada zona.
Mercadona té 28 proveïdors de formatge
La cadena valenciana té una forma de treballar en què el client té gran importància. L'anomena cap i té en compte les seves opinions per poder desenvolupar els productes que té a la venda. Per això mateix, per al formatge també té en compte els consumidors.
És per això que compten amb 28 proveïdors que s'encarreguen d'elaborar-lo per a la seva marca blanca. Depenent dels hàbits de consum de cada racó d'Espanya, es posen a la venda diverses varietats. Per això, s'ha tingut en compte l'opinió dels que van a comprar als establiments.
Si anem fins a la zona sud del país, podem trobar el formatge 'payoya' semicurat fet amb llet de cabra. Aquest el trobem als centres de Sevilla i Cadis. Si anem a Castella-la Manxa, tenim el formatge manxec vell. A molts més llocs podem trobar el formatge tendre de cabra.
El que té de bo Mercadona és que, encara que inverteixi a portar els formatges típics de cada zona als seus establiments, no es nota en el preu. Segueix la seva política de tenir els preus més baixos, intentant que la venda sigui tan econòmica com sigui possible. I tot sense perdre la qualitat.
La importància de l'etiqueta
Per saber d'on és el formatge, haurem de recórrer a l'etiqueta. A més, el format d'aquestes a Mercadona ens dona totes les dades que podem necessitar. A més, gairebé els podem conèixer amb un simple cop de vista, ja que tenen un disseny molt senzill amb tota la informació més important.
D'una banda, trobem el grau de curació, que pot ser tendre, semicurat, curat o vell. Igualment, podem veure si és cremós, intens o torrat. Una altra dada de rellevància és el tipus de llet que també s'especifica. Finalment, trobem el grau d'intensitat.
Totes aquestes varietats s'aconsegueixen gràcies a les diferents receptes d'elaboració que en tenen. Aspectes com el procés d'assecatge fa que influeixen a l'hora d'aconseguir els diferents tipus de formatges que hi ha. El que és realment interessant, és que tots són diferents entre si, cosa que suposa una gran riquesa per al paladar.