Imatge de supermercat Bonpreu

Una clienta de Bonpreu, indignada amb la pujada de preu d'un producte: «I segueix!»

Les imatges no enganyen: la inflació està empitjorant

Si una cosa emprenya de veritat els clients és que els prenguin el pèl i moltes vegades sembla que els supermercats surten guanyant amb la crisi econòmica actual. La pujada de preu  dels productes és inevitable, però avui dia omplir la cistella de la compra costa més a les famílies, especialment a aquelles vulnerables.

Podríem afirmar que els productes més bàsics (farina, sucre, ous...) són els que més han augmentat de preu respecte a anys anteriors i n'hi ha un en especial que és imprescindible en tota cuina catalana i la seva pujada de preu frega la incredulitat.

La piulada que deixa en evidència a Bonpreu

Com ja sabem, l'oli d'oliva és el conegut or líquid  i s'ha de reconèixer que el nom li fa justícia, doncs el preu de compra és bastant alt. Ara bé, una clienta, que ha estat comprant al Bonpreu des de fa anys, s'ha adonat de la seva 'subtil' pujada de preu.

La usuària (@criscostaaa__) ha publicat a Twitter unes imatges que han deixat als seus seguidors amb un pam de nas. Des de l'aplicació de Bonpreu i Esclat pots consultar els tiquets de compra i la consumidora ha fet una comparació del preu en els últims vuit mesos.

El litre a preu d'or

La primera compra que va fer la clienta va ser el 13 de gener del 2023. Aquell dia, entre altres productes, va comprar una botella d'un litre d'oli d'oliva de la marca Bonpreu per 4.77 €.

Els següents mesos, el preu era el mateix, però a l'abril va augmentar a 5,00 €/L. El mes de juliol va tornar a pujar fins a  6,45 €/L i ara, a ple agost, el preu és de 6,80 €  cada litre d'oli d'oliva de Bonpreu.

Un benefici extra pels supermercats

El producte de Bonpreu és fabricat a Bages i ha augmentat fins a 2,03 € el seu preu des del gener de 2023, el que seria l'equivalent a un 29,85% 

Una pujada realment exagerada que ens porta a la pregunta: seguirà així? Sigui com sigui, els clients s'estan començant a adonar que no és normal i molts especulen que podria ser una inflació 'nascuda' a les mateixes cadenes de supermercats.

Un exemple seria el que un altre usuari (@RosellGuillem) va publicar. A un supermercat es venia el quilo de préssec a gairebé 5 € mentre que als agricultors els hi compraven per 30-40 cèntims.