Fotomuntatge exterior Bonpreu i síndria

Surt a la llum l'origen real de les síndries de Bonpreu i Esclat: bocabadats

Es demana revisar l'etiquetatge abans de fer una compra

Sembla que aquest estiu tot va de síndries i melons. Els dos aliments són molt refrescants i populars, i més ara que estem travessant un període de  calor extrema. Malgrat això, està havent-hi una sèrie de problemàtiques que està dificultant el seu consum.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

Les síndries del Marroc contenen un tòxic perillós

En els últims dies ha saltat una alarma a Espanya a causa de síndries que contenen productes tòxics. Tal com informa Hortoinfo, s'han distribuït pel país  síndries que provenen del Marroc  amb un nivell molt alt d'una  pesticida no autoritzada.

Es tracta del metomil, un tipus de pesticida que pot tenir conseqüències greus, i més si es barreja amb alcohol. El tòxic pot afectar el sistema nerviós central i perifèric, causant així un xoc sense marxa enrere. Segons el Sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos (RASFF), la fruita portava +0,30 ml  per sobre de la quantitat permesa del tòxic.

Síndries tallades a quarts i envoltades d'altres fruites en un supermercat
Reviseu l'etiquetatge abans de comprar una síndria. | Getty Images

Bonpreu assegura que les seves síndries estan netes

Arran d'aquesta alarma, la clientela de diversos supermercats s'han preocupat per l'origen de les síndries que fins ara havien estat consumint. Un usuari a Twitter, client habitual de la cadena Bonpreu i Esclat, ha preguntat per la procedència de la fruita al supermercat.

Bonpreu i Esclat no ha tardat a respondre i calmar la situació: «L'origen de les síndries de Bonpreu no és Marroc», assegura. I és ben cert, perquè segons l'etiquetatge de la cadena catalana, les síndries que venen són de Múrcia i València.

Es multiplica el preu de les síndries i els melons

Una altra problemàtica que hi ha amb les síndries i els melons aquest any és la seva escassetat. La collita dels productes s'ha fet malbé a causa de la calor  i el resultat és que més de 25 milions de quilos s'han hagut de llençar.

Això ha fet que als supermercats i botigues hi hagi pocs melons i síndries i que els seus preus s'hagin desbocat. En el cas del meló, per exemple, una peça de dos quilos i mig pot arribar a costar 15 euros.

Persona agafant mitja síndria del prestatge d'un supermercat
Les temperatures altes han fet malbé la collita de les fruites. | Getty Images

Tanmateix, les cadenes de supermercats han hagut de buscar fruites d'estiu que provinguin d'altres països, tals com el Marroc, Grècia, Itàlia i França.

Ara bé, es demana extremar la precaució amb les síndries d'origen marroquí  perquè porten un tòxic que pot tenir greus conseqüències en la salut dels consumidors.