YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Thermomix guanya la partida: Lidl ha de retirar el seu robot de cuina

El robot de Lidl té les mateixes característiques que el de Vorwerk, però a un preu molt més assequible

Vista panoràmica d'una botiga de Lidl
El Tribunal Mercantil de Barcelona obliga a Lidl a retirar tots els seus robots de cuina | LIDL

Lidl és un dels supermercats amb més èxit. La companyia alemanya sempre ens sorprèn amb els seus articles d'alta qualitat a un preu molt assequible. De fet, molts d'aquests articles són rèpliques de marques conegudes. Ara bé, Lidl ha hagut d'assumir conseqüències legals en més d'una ocasió.

Recordem que al novembre va sortir a la llum que el fabricant de Thermomix havia denunciat a Lidl per haver posat a la venda un robot de cuina molt similar al seu. Monsieur Cuisine de la marca de Lidl, Silvercrest, va aconseguir esgotar-se en poques hores. Aquest robot, que compleix amb les mateixes funcions que les de Thermomix, es va posar a la venda a un preu molt més assequible que el de Thermomix, i és per això que va triomfar entre els clients de Lidl

Doncs bé, l'empresa fabricant de Thermomix, Vorwerk, va acusar Lidl per l'incompliment de la patent espanyola ES 2301 589. A més, va demanar una indemnització per danys i perjudicis i va reclamar el 10% de l'import brut de les vendes del robot Monsieur Cuisine de Lidl.

Per la seva banda, Lidl va sostenir que el seu robot de cuina no infringia cap patent i exigia la nul·litat de Thermomix per «falta de novetat, d'activitat inventiva i per addició de matèria». A més, la companyia alemanya no va dubtar en tornar a posar a la venda el seu popular robot de cuina a finals de novembre per 359 euros, tenint present que el robot Thermomix val més de 1.000 euros. 


Lidl, obligat a retirar els seus robots de cuina

Doncs bé, finalment, el Tribunal Mercantil de Barcelona ha ordenat a Lidl retirar tots els robots de cuina del mercat perquè ha considerat que ha envaït la patent de Thermomix. En la sentència, el tribunal afirma que l'empresa de Thermomix, Vorwerk, té tota la protecció del seu robot de cuina a Espanya. Així doncs, Lidl «va envair la patent del robot de cuina Thermomix».

Les conseqüències són clares: Lidl ha de retirar tots els robots de cuina del mercat espanyol. El tribunal ha condemnat Lidl, doncs, a «cessar en la importació, emmagatzematge, oferiment i/o comercialització de la màquina Monsieur Cuisine Connect», així com la retirada dels materials publicitaris i promocionals, tant en botigues físiques com a internet. Per la seva banda, Lidl també ha d'indemnitzar a Vorwerk pels danys i perjudicis causats, i fer front al pagament dels costos processals.


Thermomix té la patent a Espanya des de 2008

El robot de cuina de l'empresa Vorwerk té una patent Europea que va ser reconeguda a Espanya en l'any 2008, amb identificació ÉS 589, «invenció d'una màquina de cuina incloent 8 característiques, reivindicacions, de producte».

No va ser fins a l'any 2018 quan Lidl va començar a comercialitzar Monsieur Cuisine Connect. Ara, el TSJC ha reconegut que Lidl ha ignorat aquesta patent: «Lidl reprodueix en el seu robot Monsieur Cuisine totes i cadascuna de les característiques de la reivindicació 1 (del relat de característiques pròpies) de la patent de Vorwerk segons la sentència».

No és la primera vegada

Aquesta no és la primera vegada que la companyia alemanya perd un judici contra algun fabricant. El passat estiu, Andoni Monforte, inventor de 'Vegan Milker', un aparell per a elaborar llets vegetals, va guanyar el judici contra Lidl per haver plagiat el seu invent.

L'Audiència Provincial de Manheim (Alemanya) es va inclinar a favor del valencià inventor de 'Vegan Milker', considerant que Lidl havia infringit la patent espanyola. La idea d'Andoni va ser reconeguda, l'any 2017, per l'Oficina Europea de Patents. Un mes després, Lidl va posar a la venda un aparell amb unes característiques molt similars a la 'Vegan Milker' de Chufamix SL.

Segons indica 'La Vanguardia', la mare d'Andoni va contactar amb ell després de veure l'aparell en un anunci de televisió, pensant que havia signat un acord amb Lidl. Per altra banda, l'inventor, a més, també va explicar que fins i tot les instruccions i dibuixos de l'aparell de Lidl eren iguals que els seus. El preu de la 'Vegan Milker' de Chufamix SL era de 35,90 euros, davant els 4,99 euros i 9,99 euros que costava l'aparell de Lidl.


Comentaris

envia el comentari