IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Falsa alarma: el torró 'Chocodiskitos' de Mercadona no és cancerigen

La cadena de supermercats ha insistit en la total seguretat alimentària i qualitat del producte, dirigit especialment als més petits de la casa

Imagen del turrón de chocolate Chokodiskitos
El torró de xocolata 'Chocodiskitos' que s'ha qualificat de «cancerigen» a Facebook | XARXES SOCIALS
 
 

Nova alerta per una falsa informació que corre per la xarxa. Concretament, ha estat a Facebook on s'ha posat en dubte la seguretat alimentària d'un producte per a nens de Mercadona, amb molt èxit a tot l'Estat. Es tracta del torró de xocolata 'Chocodiskitos', tota una temptació per als nens pels petits caramels de xocolata de colors que té al seu interior. 

A més, l'embolcall mostra una imatge dels famosos dibuixos de 'La Patrulla Canina', que encara el fa més irresistible a la vista dels petits. Mercadona desmenteix que el torró tingui ingredients artificials que perjudiquin la salut, com ja va fer també en una altra falsa alarma sobre el perill de consumir la maionesa 'Hacendado'. Un cop més, els rumors són falsos.

El perill de la mentida a les xarxes socials

El poder de les xarxes socials és innegable i una mentida pot convertir-se ràpidament en viral i generar alarma social. Aquesta vegada, els rumors es van generar al grup de Facebook 'Saber Comprar, Saber Elegir', on malauradament en molts casos els usuaris comparteixen tota mena de consells de nutrició sense corroborar i informar-se correctament del que escriuen. 

Captura de la publicación que circula por las redes sociales
Captura de la publicació a Facebook on es dubtava de la seguretat alimentària del torró | CATALUNYADIARI.CAT

«No el compris. Pares i mares, estigueu molt al cas d'aquestes coses. Aquesta xocolata és una porqueria que no hauria d'estar a casa de ningú», publicava un usuari del grup, amb una imatge del producte. Així es generava una alarma i desconfiança no justificada envers el producte i, de rebot, la cadena de supermercats.

A la publicació s'especificava també que el torró en qüestió, un dels reis de la taula per Nadal, conté «goma laca, que s'extreu dels excrements del cuc de la laca i provoca al·lèrgies i problemes en la digestió; cotxinilla E-120, que és cancerigen i mutagen; i Òxid de titani», que suposadament perjudica l'ADN.

Mercadona assegura que és fals

No és la primera vegada que la companyia s'enfronta a la difusió de falses informacions sobre els seus productes. Mercadona ha informat que es tracta d'una notícia  «totalment falsa»: «Podem garantir que tots els ingredients que conté el producte 'Chocodiskitos' són segurs i compleixen totes les garanties de qualitat i seguretat alimentària».

Mercadona ha informat que es tracta d'una notícia «totalment falsa»
Mercadona ha informat que es tracta d'una notícia «totalment falsa» | Mercadona
 

En el seu comunicat, l'empresa valenciana ha afegit també que tots els seus productes estan «autoritzats per la legislació en vigor i avalats per la màxima autoritat europea en seguretat alimentària, l'anomenada 'EFSA'». A més, Mercadona prendrà les «mesures legals oportunes a qui difongui falses afirmacions» sobre els riscos dels seus productes per la salut.


Comentaris

envia el comentari