Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cartel de los horarios de apertura y de cierre de la tienda Lidl

La 'trampa' que fan molts clients de Lidl amb la borsa antidesaprofitament: 'Trilers'

La cadena alemanya ha decidit plantar cara als clients tramposos

Fa unes quantes setmanes, Lidl comunicava el llançament de les seves bosses antirebuig de fruites i verdures i, tot i que, en un primer moment, la iniciativa va ser molt aplaudida pels clients, sembla que aquests han descobert la manera d'aprofitar-se de la cadena.

Així ho ha compartit una usuària de TikTok, que ha confirmat que, un gran nombre de clients, hauria intentat prendre el pèl a Lidl. Per això, la cadena alemanya s'ha vist en l'obligació de prendre una mesura que tracti d'acabar-s'hi.

Lidl ha pres una mesura que afecta totes les seves bosses antirebuig

Des del març, els clients tenen l'opció d'emportar-se a casa un 'pack' de fruites i verdures per només 3 euros. Encara que el preu pugui resultar molt sorprenent, la veritat que aquest té una explicació.

Com compartien des de Lidl, el preu és tan reduït perquè conté productes que no compleixen els estàndards estètics o formen part d'envasos amb desperfectes.

Però amb el pas del temps, totes les bosses han començat a presentar alguna cosa amb què abans no comptaven. Parlem del número marcat amb retolador a totes elles. Aquest fa referència a la quantitat, en grams, que la bossa conté de fruita i verdura.

Diverses bosses antidesperdici de Lidl sobre un prestatge a l'interior d'una de les botigues
La cadena ha començat a assenyalar el pes de cada bossa, que no sempre és el mateix | Lidl

Malgrat el desconeixement de molts, la decisió d'incloure-hi el pes, per escrit, no hauria estat arbitrària. Com recollia la usuària de TikTok, Lidl ha pres la decisió «perquè hi ha gent que aprofita, agafa la bossa, fa una volteta per les fruites i verdures i es col·loca dins de la bossa més cosetes de la verdura fresca del dia».

D'aquesta manera, la usuària catalogava Espanya com un país ple de 'trilers', els quals han provocat que, en passar per caixa, els treballadors de Lidl hagin de pesar la bossa i comprovar que és el corresponent al que s'hi marca. .

La cadena alemanya busca fomentar la sostenibilitat

Com declarava la directora d'RSC de Lidl Espanya, «reduir el malbaratament alimentari és una de les nostres prioritats en matèria de sostenibilitat. Apostem fermament per la prevenció, planificant i gestionant de forma eficient el nostre assortiment per minimitzar al màxim l'estoc de productes sobrant».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

Gràcies a això, diversos clients estan donant una oportunitat a aquestes borses. Un exemple clar és l'experiència que ha compartit la usuària @laurapeinadorodriguez, tota una gurú del consum sostenible i el veganisme a TikTok.

Al vídeo que va publicar fa uns dies, es pot comprovar la gran varietat de productes que rep en aquesta bossa: 2 cebes tendres, 3 pomes, 1 pebrot vermell, 11 tomàquets, 5 mandarines, 5 pomes verdes i un manat de mongetes tendres. Al capdavall, es tracta d'un assortiment molt versàtil i econòmic, tenint en compte que el preu és de 3 euros.

Altres accions que ha pres Lidl per evitar el malbaratament d'aliments

Per si no n'hi hagués prou, la bossa antirebuig no és l'única iniciativa que advoca pel consum responsable. Com han estat assegurant des de fa anys, Lidl busca reduir el malbaratament alimentari en un 30% fins al 2025, i en un 50% de cara al 2030.

Paral·lelament al llançament d'aquesta bossa, Lidl també ha començat a desplegar altres projectes semblants. Entre alguns d'aquests trobem la venda de pans del dia anterior, ja que la seva intenció és vendre aquests productes a meitat de preu, l'aplicació d'un segon descompte del 50% el darrer dia de caducitat dels seus productes i l'aplicació d'un descompte del 30% en el seu assortiment de congelat i sec quan la data de consum preferent sigui propera.