Foto d'una mà tocant un matalàs.

Treu la suor i les taques del matalàs amb 3 trucs efectius i molt fàcils

Aconsegueix un dormitori impol·lut amb aquests trucs

El matalàs és un dels elements que no poden faltar a casa teva. Tot i això, a causa de les seves grans dimensions, resulta impossible ficar-lo a l'interior de la rentadora, per la qual cosa les seves taques són difícils de treure.

A això cal sumar-hi que el llit és un espai on passem moltes hores, tant a l'hivern com a l'estiu. Això fa que, amb el pas del temps, el matalàs pugui tenir aquestes taques grogues tan antiestètiques de les quals sembla impossible deslliurar-se.

Tanmateix, res no és impossible, i encara menys si tenim els millors remeis casolans a mà. Amb només uns quants ingredients que segur que ja tens a casa, assoliràs el teu objectiu en temps rècord.

Els 3 trucs més efectius per treure les taques del matalàs

Ja sabem que ficar-lo a la rentadora no és una opció, però això no vol dir que no hi hagi solucions. Amb aquests trucs, les taques grogues o de suor desapareixeran del teu matalàs gairebé sense esforç.

Foto d'un matalàs brut.
L'amoníac t'ajudarà a treure les taques del teu matalàs. | Getty Images

 

1. Fes servir amoníac

Abans de fer servir l'amoníac és imprescindible que et cobreixis les mans com cal. Per fer-ho, fes servir uns guants de neteja. A més, també cal que posis en pràctica aquest truc en un lloc ventilat. D'aquesta manera, no t'intoxicaràs amb els vapors.

Quan hagis pres aquestes precaucions, és el moment de començar. Per això, necessitaràs amoníac, detergent i aigua. En un recipient de bona mida, barreja aigua calenta amb unes gotes de detergent i amb una tassa d'amoníac.

Després, introdueix a la barreja una esponja, escorre-ho bé i frega la superfície del matalàs. Incideix a cada taca i deixa que actuï de 10 a 15 minuts. En acabat, esbandeix-ho amb un altre drap o fregall humit.

2. Amb bicarbonat

El bicarbonat de sodi és un dels productes que mai falten a casa. De fet, és un dels millors aliats a l'hora de netejar. De nou, cal fer servir els guants de neteja.

Quan els tinguis, dilueix dos gots de bicarbonat en un litre d'aigua que estigui molt calenta. Després, remou fins que els dos ingredients estiguin ben barrejats.

Imatge d'un pot de bicarbonat de sodi blanc
El bicarbonat i el vinagre també t'ajudaran. | Getty Images
 

Ara, l'únic que cal fer és introduir una esponja a la barreja i fregar el matalàs, també aquelles zones sense taques. D'aquesta manera tot quedarà uniforme. Per desfer-te de les restes de bicarbonat, frega amb un drap humit en aigua calenta.

3. Fes servir vinagre blanc

Aquest altre truc és un dels més coneguts i també un dels més efectius. Consisteix a fer servir vinagre blanc per eliminar les taques del matalàs. Tot i aquest producte té una olor molt forta, no t'has de preocupar. Després d'unes hores acabarà desapareixent.

Foto d'una persona obrint la funda d'un matalàs.
El truc del vinagre és un dels més antics, però és molt efectiu. | Getty Images
 

Per dur a terme el truc, barreja en una galleda 500 ml de vinagre blanc i 10 gotes de líquid rentaplats en 200 ml d'aigua tèbia. Després, mulla una esponja o un fregall.

Frega tota la superfície i deixa que actuï durant dos minuts. Quan passi el temps, esbandeix-ho amb un drap o amb una esponja humida i elimina les restes.

Un altre consell per triomfar

Tot i que tots aquests trucs són molt efectius, cal tenir en compte que el millor a l'hora de desfer-se de les taques del matalàs és evitar-les. Per fer-ho, fes servir un cobrellit o un protector especial. D'aquesta manera, sempre estarà protegit. A més, aquest té l'avantatge que sí que es pot ficar a la rentadora.