Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una dent d'all sota el coixí i una dona dormint

El truc de l'all sota el coixí que fa servir cada vegada més gent: fins a 8 beneficis

Cada cop més gent aposta per aquest remei natural per agafar el son

L'obsessió de moltes persones per dormir bé cada nit de vegades no és positiva. En multitud d'ocasions hem sabut de nombrosos remeis casolans per dormir millor. Per exemple, posar un full de llorer sota el coixí o prendre una infusió relaxant minuts abans de marxar al llit.

El cas és que hi ha un truc molt senzill per descansar bé i no és cap altre que recórrer a l'all. Dormir amb un all sota el coixí és un d'aquells consells que fa anys que sentim i que són recurrents.

Els beneficis de col·locar all sota el coixí

Per entendre per què l'all és molt útil per dormir millor, cal recordar que té sofre. Es tracta d'un element que, entre altres beneficis, té un efecte relaxant al nostre organisme. El truc en si no pot ser més senzill: simplement col·loca un all sota el coixí.

A continuació, i si no et molesta massa l'olor d'all, intenta dormir tan plàcidament com sigui possible. Al matí, és molt probable que despertis amb una sensació de relaxació i descans que feia temps que no senties.

Altres beneficis de l'all

A més de proporcionar un bon descans, el consum d'all té altres beneficis:

1) Protegeix contra refredats i millora el rendiment físic

La veritat és que l'all té nombrosos beneficis per a la salut de les persones i algun és que protegeix de grips i refredats. Millora les funcions respiratòries perquè descongestiona el nas, per la qual cosa és molt efectiu per evitar refredats o agafar la grip. A més, estimula l'organisme ajudant que el rendiment físic sigui millor i que el son sigui més reparador.

Muntatge amb una dona recolzada al coixí i diversos alls
Ajuda que el rendiment físic sigui millor i que el son sigui més reparador | Margouillatphotos, Getty Images de Puhhha

2) Alleugereix la tos i millora la circulació

L'all aporta unes qualitats expectorants i ajuda les funcions dels bronquis. Així doncs, si olorem la seva aroma, ens podria beneficiar en cas de tenir tos.

A més, l'all activa la circulació sanguínia i evita la formació de coàguls sanguinis. Per això, és molt recomanable menjar l'all cru, a més de posar-lo sota el coixí cada nit.

3) Antibiòtic natural, millora les funcions hepàtiques i és un gran antioxidant

És notori que l'all beneficia les cicatrius i les ferides, que són protegides pels principis actius d'aquest aliment. A més, millora les funcions hepàtiques, eliminant toxines i netejant el fetge.

Així mateix, conté vitamines A, B i C per ajudar el funcionament hepàtic. Per si no n'hi hagués prou, l'all és un gran antioxidant i, si en consumim, les cèl·lules del cos es renovaran més fàcilment.