Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona netejant la lluna del cotxe amb un drap taronja i cercle vermell amb 3 pots de diferents productes

Prepara el teu propi líquid eixugaparabrises a casa amb productes 100 % casolans

Aquestes alternatives et poden servir en casos d'emergència per poder netejar el vidre del teu cotxe amb productes que tens a casa

El parabrisa és un dels elements més importants del vehicle, com bé recorden des de la DGT. Que els vidres estiguin sempre nets és essencial per raons de seguretat, ja que la visibilitat és fonamental a l'hora de conduir.

De fet, no portar-les lliures de brutícia, quan això impedeix la visibilitat correcta, pot comportar sancions de fins a 80 €. Tot i això, és comú trobar-nos amb un vidre brut i no tenir amb què netejar-lo. Si és el teu cas, aquests remeis et poden ajudar.

Solucions d'eixugaparabrises efectives

Són diverses les solucions efectives, i més recomanades, que pots utilitzar per netejar els vidres en cas d'emergència. Això sí, recorda que l'ideal és portar sempre líquid específic per netejar el parabrisa.

Usa netejavidres al teu parabrisa

El parabrisa del cotxe és de vidre, per la qual cosa utilitzar netejavidres per eliminar la brutícia és recomanable. Per aconseguir-ho, pots mesclar 500 ml d'aigua destil·lada amb 250 ml de netejavidres. Agita i aplica la mescla igual que fas amb l'eixugaparabrises.

El vinagre, aquest estès remei casolà

Aquest líquid no és la solució més potent, però sí que pot ser una ajuda per treure les taques i la brutícia del vidre. A més, pot prevenir la congelació. Per fer-ho servir, mescla vinagre i aigua a parts iguals i utilitza-ho en moments de necessitat.

El rentaplats pot ser el teu gran aliat

D'una altra banda, el rentaplats també pot ser una alternativa, però no l'apliquis de forma directa. Mescla 500 ml d'aigua i una cullerada petita d'aquest líquid amb 125 ml d'amoníac. Agita i fes servir la mescla per eliminar la brutícia.

Alcohol isopropílic, una opció anticongelant

Si necessites una solució anticongelant, especial per a climes freds, dilueix una part d'aquest alcohol i dues d'aigua per netejar i desinfectar el vidre del parabrisa. Ho notaràs!

Altres trucs per als vidres del cotxe

Si aquests remeis casolans et semblen poca cosa, també hi ha unes altres alternatives que es poden convertir en interessants. El te negre et pot ajudar a netejar les taques dels vidres. Prepara una bossa de te negre amb aigua calenta i deixa que refredi. Després, introdueix un drap suau i neteja el parabrisa del cotxe.

Aigua amb sal, aposta per la rapidesa

Fer una solució salina també et pot ajudar en casos d'emergència. Mescla una mica de sal de taula en aigua destil·lada i dissol. Això t'ajudarà a suavitzar la brutícia. Tanmateix, la sal pot deixar residus, per la qual cosa has de netejar després bé els vidres.

Aigua carbonatada, molt sorprenent

L'aigua carbonatada, com ara l'aigua amb gas, també es pot convertir en un improvisat líquid eixugaparabrises. Omple una ampolla amb aquesta aigua i ruixa els vidres. Gràcies a les bombolles, la brutícia s'afluixarà i es podrà netejar després de forma més senzilla.

Suc de llimona, un altre remei tot terreny

La llimona és una bona solució per a la neteja, com pots comprovar a casa teva. Per utilitzar-ho al cotxe, mescla suc de llimona i aigua a parts iguals i neteja els vidres del teu vehicle. Gràcies a la seva aroma, la neteja semblarà més eficient.

Oli de nadó, molt original

Aquest és un truc que potser mai no has sentit. Consisteix a aplicar una poca quantitat d'aquest oli en un drap suau i netejar els vidres. A més d'eliminar la brutícia, l'oli deixarà la superfície més brillant.