Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona aguantant un parell de vambes brutes

El truc casolà definitiu per rentar les sabates a la rentadora sense fer-les malbé

Amb aquest truc casolà aconseguiràs que les teves sabatilles d'esport pareguin acabades de comprar

Portar sabatilles esportives amb tots els 'looks' s'ha convertit en una de les últimes tendències de moda. Tot i això, portar-les diàriament implica que també s'embruten més del compte.

Una de les coses que sempre ens preguntem a l'hora de netejar-les és quin mètode hem de fer servir perquè sigui ràpid, però que no es facin malbé. En aquest sentit, la rentadora pot ser una bona aliada, sobretot si sabem com utilitzar-la.

Encara que no és bo rentar-les sempre a la rentadora, la veritat és que no passa res si es fa de tant en tant. Per això, el millor és conèixer pas a pas una sèrie de trucs que t'ajudaran a conservar-les en perfecte estat.

Així pots rentar les sabatilles sense fer-les malbé

Una de les pors més grans a l'hora d'introduir les sabatilles a la rentadora és que s'acabin danyant. De fet, els fabricants no recomanen aquest mètode de rentat, però pot servir de manera ocasional.

Alguns danys que pot patir aquest calçat dins de la rentadora és que se'ls desenganxi la sola o acabin deformant-se. Perquè això no passi, és important saber quins passos cal seguir.

1. Primer treu els cordons i les plantilles

Abans de rentar les sabatilles, el primer pas consisteix a treure els cordons. Després, nua'ls junts amb l'objectiu de no perdre'ls i introdueix-los en una bossa per a roba delicada. D'aquesta manera, no correràs el risc que embussin el desguàs.

D'altra banda, en cas que sigui possible, també és recomanable treure les plantilles. Quan les treus, el millor és rentar-les a mà perquè no pateixin cap mal i la brutícia desaparegui abans.

Primer pla d'un parell de vambes blanques brutes
Pots posar les sabatilles a la rentadora en ocasions puntuals. | Getty Images

2. Neteja la brutícia

Quan tinguis les sabatilles llestes, el següent que has de fer és netejar la brutícia superficial. És a dir, de les restes de fang o terra que puguin tenir a l'exterior. Fes-ho abans de ficar-les a la rentadora, amb aigua i sabó aplicats amb un raspall.

3. Fica-les en una bossa

El següent pas consisteix a introduir les sabatilles dins una bossa de roba, no directament al tambor. Així, t'asseguraràs que no donin cops i no puguin patir cap mena de mal.

4. Fes servir aquest programa de rentat

A l'hora de rentar-les, l'ideal és fer servir un programa curt amb aigua freda i sense centrifugat. Tot això també ajudarà a reduir el risc que el calçat pateixi deformacions o danys.

5. Així les has d'assecar

Finalment, no les eixugues mai al sol ni tampoc sobre un radiador. Tampoc no és bo introduir-les a l'assecadora, per la qual cosa es recomana deixar-les a l'aire lliure en un lloc amb ombra.

Com rentar les sabatilles de tela

En cas que les teves sabatilles siguin de tela, sabràs que aquestes són les que més s'embruten. En aquest cas, el procés de rentat també és molt senzill. Comença traient els cordons i les plantilles i després fica-les en aigua freda amb sabó. Frega bé fins que se'n vagin les taques més notòries. A continuació, introdueix-les a la rentadora usant només aigua de rentat. A l'hora d'assecar-les, omple-les amb un drap o paper per evitar deformacions.

El truc per rentar les teves sabatilles blanques a la rentadora

Si les teves sabatilles són blanques, hauràs lluitat molt a l'hora de rentar-les. En aquest punt, és important estar atent als productes que facis servir per fer-ho. Per assegurar un bon resultat, elabora una barreja en proporció a tres culleradetes de detergent per cada dues de bicarbonat de sodi. Després, combina bé els productes i humiteja les sabatilles amb un drap humit.

Mulla bé el calçat amb la barreja amb un raspall i deixa que els productes reposin alguns minuts. Per acabar, aclareix i afegeix pólvores de talc, que absorbiran la humitat. Finalment, fica-les a la rentadora dins una bossa de roba amb aigua de rentat. Quedaran com a noves!

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp