peper higiènic

El truc del paper higiènic a la nevera amb el qual pots evitar grans disgustos

Si acostumes a tenir males olors a la nevera, has de descobrir aquest truc que s'ha tornat viral

Hi ha una gran quantitat de trucs casolans i remeis populars que la gent segueix amb fe cega, encara que no tinguin cap base científica. I aquest truc del paper higiènic pot ser ideal contra les males olors.

Molts dels trucs que podem fer a casa es caracteritzen per ser interessants, útils i tremendament addictius, ja que són fàcils de fer i moltes vegades són efectius.

Són, en general, remeis casolans simples, molt fàcils de fer servir i que, en moltes ocasions, poden arribar a ser efectius. I van des de trucs de neteja fins a curar un simple refredat amb productes naturals.

Passant per arreglar una tauleta o dispositiu mòbil introduint-lo en arròs o treure polls als nostres fills amb vinagre i una mica de bicarbonat sòdic.

Però, de tant en tant, apareix un nou truc que es torna viral, com el darrer que ha sorgit a les xarxes socials i que ens ha sorprès moltíssim. Vols descobrir en què consisteix? Continua llegint.

En què consisteix el truc del paper higiènic a la nevera i per què és útil?

Tot i que és cert que pot no sonar gaire adequat o higiènic, la veritat és que és tot el contrari: pot proporcionar molta higiene al nostre frigorífic o nevera.

En funció d'aquells que han viralitzat el tip, col·locar un rotlle de paper higiènic sencer a l'interior d'una de les lleixes de la nevera pot ser molt eficaç per absorbir la humitat i les males olors.

Per què funciona? A causa del gruix del rotllo, la seva consistència tova, textura i porositat, el paper higiènic és un absorbent molt eficaç, per això és útil contra les males olors.

Com ho pots fer? Descobreix el pas a pas

Si vols provar aquest truc a casa no perds res més que un rotlle de paper higiènic. Encara que no és la mesura més sostenible, però pot ser molt útil i fàcil d'utilitzar.Algunes persones recomanen amarar el paper amb una combinació de bicarbonat sòdic i aigua, que destaca com a remei casolà eficaç per netejar diferents àrees.

Això és perquè el bicarbonat és antisèptic i antibacterià, per la qual cosa és molt utilitzat per netejadors professionals. No obstant això, la recomanació és provar primer sense humitejar el paper amb cap producte, i esperar per comprovar com funciona.

Per col·locar el rotlle de paper higiènic a la nevera, es recomana no posar-lo als calaixos o a la porta sinó en una de les lleixes o prestatgeries. A més, no s'ha de deixar el paper higiènic més enllà dels 15 dies, ja que es pot convertir en un focus de bacteris i males olors.

Tot i que no hi ha una base científica per a aquest truc, moltes persones ho troben efectiu. Per tant, si cerques una forma fàcil i econòmica de mantenir la teva nevera fresca i sense males olors, pots provar aquest truc casolà amb un rotllo de paper higiènic.

Imatge d'una nevera per dins amb diversos aliments
Es tracta d'un truc senzill ideal per evitar males olors | Getty Images

Què més podem fer per evitar males olors a la nevera?

La nevera és un electrodomèstic fonamental. Ens permet conservar els aliments frescos durant més temps i evitar-ne el deteriorament, però és freqüent que s'acumulin males olors.

Per això és essencial mantenir la nevera neta i ordenada. Per aconseguir-ho, hem de netejar els prestatges, els calaixos i les parets interiors de la nevera regularment, eliminant qualsevol residu de menjar o líquid que pugui generar males olors.

Podem fer servir una solució d'aigua i vinagre blanc o bicarbonat de sodi dissolt en aigua. També s'aconsella fer servir paper absorbent per assecar les superfícies i evitar l'acumulació d'humitat.

Una altra mesura rellevant és evitar emmagatzemar aliments en mal estat o en recipients oberts a la nevera. Els recipients oberts, com els tuppers, poden fer que l'olor del menjar afecti altres productes.

Imatge d'una noia guardant menjar dins d'una nevera
Guardar els aliments a l'interior d'envasos a la nevera pot ajudar a conservar-los més temps ia evitar males olors | Getty Images

Altres trucs a tenir en compte

Els aliments en mal estat poden desprendre olors desagradables i contaminar els altres aliments que estiguin a prop, per la qual cosa s'han de descartar immediatament.

També és aconsellable col·locar una caixa de bicarbonat de sodi a l'interior de la nevera per absorbir les olors. Ajudarà a mantenir la nevera fresca i lliure dolors desagradables.

Per utilitzar-lo, només cal col·locar una caixa oberta de bicarbonat de sodi en una de les prestatgeries de la nevera i reemplaçar-la cada tres mesos aproximadament.

Una altra mesura que podem prendre és utilitzar carbó activat per absorbir les olors. El carbó activat és un material porós que pot absorbir les olors i impureses de l'aire.

També podem fer servir herbes aromàtiques com la menta, la farigola o la lavanda per perfumar la nevera. Aquestes herbes tenen propietats desodorants naturals i ens poden ajudar a mantenir la nevera fresca i amb una aroma agradable.Tot i que és cert que el truc del paper higiènic es converteix en una opció senzilla, simple i ràpida.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!