Imatge d'una dona amb molta calor.

El truc definitiu per refrescar ràpidament la casa durant l'estiu: sempre funciona

Si no tens aire condicionat no et preocupis perquè hi ha un truc per refrescar la teva casa sense gastar molts diners

Encara que a l'estiu poden fer molts plans i coses que no hem pogut fer a l'hivern, els dies són més llargs i les temperatures més altes. I si a més arriba alguna onada de calor, la xafogor que tenim és encara més inaguantable.

L'aire condicionat és una autèntica salvació, però no tothom té ni tampoc ni s'ho poden permetre. Afortunadament, és possible refrescar la nostra casa de manera molt més barata i estar de meravella. Descobreix a continuació el millor truc per estar fresquet a casa i no emportar-te un ensurt a la factura de la llum...

Les finestres i les portes, punt clau

Una de les primeres coses que cal tenir en compte és l'aïllament tèrmic que tingui casa vostra. En aquest sentit, podrem aplicar un o més mètodes. Si no volem passar calor a l'estiu, una de les opcions més fàcils i ràpides és mantenir les finestres i les portes obertes.

Però compte! No a qualsevol hora. És important tenir en compte les franges horàries de més calor. Per exemple, pots deixar obertes a primera hora del matí o a la tarda-nit, ja que és quan les temperatures baixen i són més suaus.

Imatge d'una mosquitera.
Per les finestres: una mosquitera o una planta antimosquits | Getty Images

En canvi, durant les hores més caloroses del dia es recomana mantenir-les tancades i, si és possible, córrer les cortines. D'aquesta manera, evitarem que l'aire calent entri a casa. Et recomanem també l'ús de mosquiteres, ja que així evitaràs que entrin mosquits i insectes.

La ventilació també és important

Si volem evitar que la calor del carrer entri a casa nostra, l'hem de ventilar. L'ideal és ventilar els dormitoris només aixecar-nos al matí, i la resta de la casa fer-ho en altres moments del dia.

Tot i això, l'ideal és fer-ho quan caigui la nit. La combinació d'una ventilació nocturna i un bon aïllament ens poden ajudar a mantenir la nostra casa fresca durant el dia.

Imatge d'una dona que s'acaba de despertar.
És essencial ventilar en les hores on la calor no sigui molt forta | Getty Images

Un altre truc que també acostuma a funcionar és aplicar una tovallola humida a la finestra per on entra el corrent, ja que d'aquesta manera refrescarà més l'aire. No cal tapar la finestra completament, només deixar la tovallola penjada.

Els corrents d'aire són molt eficaços

Una de les formes en què podem rebre una sensació de fresca de manera directa és a través dels corrents d'aire. Per això, és important que coneguis les finestres per les quals entra-i-surt l'aire.

D'aquesta manera, hauràs d'obrir com a mínim les finestres per on entra l'aire, i tanmateix obrir del tot per les que surt. Així, el circuit que es generarà serà més eficaç.

Si tens tendals, aprofita'ls!

Es tracta d'una superfície de què disposen moltes persones. Si és el teu cas, et recomanem que l'obris i el facis servir.

L'ideal és que el baixis en aquelles hores on la calor és més molesta i sufocant (per exemple al migdia). D'aquesta manera, el que aconseguiràs és que la calor no entri dins de casa.

Imatge d'un tendal.
Els tendals ajuden a reduir l'impacte de la calor | Getty Images

Un aspecte que cal tenir en compte és el color del tendal. Els colors clars reflecteixen més la calor, mentre que els tons foscos l'atreuen.

Les plantes també poden ser les teves aliades

Les plantes, a més de ser un element decoratiu, també et poden ajudar a refrescar la teva casa. Si tens plantes a casa teva, regui-les a la nit. Per exemple, pots optar per tenir moreres, àloe vera o palmera de bambú.

De totes maneres, és important que tinguis en compte altres factors que també poden influir. Recorda mantenir-te hidratat per refrescar el teu cos i reduir la temperatura corporal. I si tens una estona de tranquil·litat, aprofita i refresca't omplint un recipient amb aigua freda i ficant els peus.