Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb el calaix d'un congelador obert i ple de menjar i una dona tapant-se el nas amb cara de fàstic

El truc per eliminar les males olors del congelador que sempre funciona: 5 passos

Encara que les males olors del congelador són molt comunes, hi ha maneres d'evitar-les fàcilment

Les males olors a casa nostra poden ser una molèstia constant i desagradable, especialment quan es tracta del congelador. Sovint, en obrir la porta, som rebuts per una olor que no coincideix amb cap aliment emmagatzemat al seu interior. Per sort, hi ha un truc infal·lible que sempre funciona per acomiadar-te d'aquestes olors desagradables en només cinc passos.

En un món on el ritme de vida accelerat i les tasques diàries ens mantenen ocupats, bregar amb les males olors a casa nostra pot convertir-se en un desafiament constant. Especialment, el congelador, aquest aliat indispensable a la cuina, també pot ser una font d'olors desagradables que ens incomoden.Ara bé, la realitat és que, amb un truc simple i senzill, aconseguiràs acabar amb les males olors. Fàcilment i sense gaire esforç.

Passos per eliminar les males olors del congelador

Afortunadament, hi ha una solució efectiva per acabar amb les males olors del congelador. Segueix aquests cinc passos per gaudir d'un congelador fresc i sense 'olors desagradables:

1. Buidar el congelador

Comença per buidar completament el congelador i retirar qualsevol aliment que estigui en mal estat o hagi caducat. Desfes-te dels aliments no aptes per al seu consum i neteja qualsevol vessament que pugui haver passat.

2. Descongelar el congelador

El pas següent és descongelar el congelador. Apaga l'aparell i permet que el gel acumulat es fongui per complet. Pots accelerar aquest procés utilitzant un assecador de cabells o col·locant recipients amb aigua calenta a l'interior del congelador.

3. Neteja amb bicarbonat de sodi

Quan el gel s'ha fos, és hora de netejar el congelador. Prepara una solució d'aigua tèbia i bicarbonat de sodi, un agent de neteja natural que neutralitza les olors desagradables. Humiteja un drap net en aquesta barreja, neteja a fons l'interior del congelador i assegura't d'arribar a tots els cantons i racons.

Muntatge amb un congelador obert ple de menjar i un pot de bicarbonat amb una cullera
El bicarbonat és un remei eficaç per a tot, fins i tot per a les males olors. | Getty Images, Getty Images Signature

4. Eixugar

Quan hagis netejat el congelador, eixuga'l completament amb un drap net i sec. Assegura't d'eliminar qualsevol residu d'aigua per evitar que es formin noves olors.

5. Ventilació final

Per eliminar els darrers rastres d'olor, deixa el congelador obert durant algunes hores perquè es ventili adequadament. Durant aquest temps, qualsevol aroma persistent es dissiparà i deixarà el teu congelador amb una fresca aroma neutral.

Si has seguit aquests passos i la mala olor persisteix, pots col·locar un recipient amb bicarbonat de sodi o carboni activat a l'interior del congelador. Aquests agents naturals ajudaran a absorbir les olors que hi queden i mantindran el congelador fresc i net.

L'origen de les males olors al congelador

Per entendre per què el nostre congelador pot desprendre males olors, és important conèixer els elements responsables d'aquest fenomen.

Bacteris, llevats i floridura són els culpables principals darrere de l'olor indesitjada. Encara que el congelador alenteix el creixement de microbis als aliments, alguns poden prosperar si la temperatura puja per sobre dels 18 °C sota zero.

Congelador obert amb diferents tipus de verdures i una mà simulant el gest d'aprovació
Evita males olors al congelador seguint els passos indicats. | Getty Images

Hi ha diverses raons per les quals aquests elements poden desenvolupar-se al congelador. Una és introduir aliments encara calents en recipients hermètics, cosa que eleva la temperatura i crea un ambient propici per al creixement bacterià.

Un tall elèctric també pot provocar que els aliments es descongelin parcialment i pot permetre que els bacteris es multipliquin. A més, si un envàs no està ben tancat, el líquid del contingut es pot vessar i contaminar l'interior del congelador.

Un altre factor que contribueix a la mala olor és l'acumulació de gel a les parets del congelador. El gel pot absorbir les olors dels aliments emmagatzemats i agreujar el problema.Encara que pugui semblar que no, eliminar les males olors del congelador és una tasca senzilla i efectiva si se segueixen aquests cinc passos.

Mantenir el nostre congelador net i sense olors desagradables no només garanteix que els nostres aliments es conservin en condicions òptimes, sinó que també millora l'experiència d'ús a la cuina. Amb una mica de cura i el truc adequat, podem gaudir d'un congelador impecable i lliure de males olors a casa nostra.

[WhatsAppGroup]9[/WhatsAppGroup]