Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb tros de carn tou i sucós i cercle vermell amb oli d'oliva

El facilíssim truc per estovar la carn i que quedi molt més sucosa per cuinar

Es tracta d'un truc molt simple, però alhora molt efectiu perquè la carn quedi en el punt ideal de cocció

La carn és un dels aliments més consumits i versàtils que tenim al nostre abast. Hi ha molts tipus de carn, talls i maneres de preparar-la, però de vegades passa que està dura o seca i no com ens agradaria. Hi ha alguna manera d'evitar-ho? Sí, hi ha un truc molt senzill i efectiu per estovar la carn i que quedi molt més sucosa per cuinar.

El truc perquè la carn quedi molt més sucosa

El truc consisteix a remullar la carn crua en una barreja d'oli d'oliva i vinagre, abans de cuinar-la. Aquest mètode, compartit per un usuari en un vídeo publicat recentment a YouTube, és molt fàcil de fer i té diversos beneficis.

COMO ABLANDAR LA CARNE y HACERLA MAS JUGOS (CON ACEITE Y VINAGRE)

L'oli d'oliva, d'una banda, ajuda a hidratar la carn i aporta greixos saludables que en milloren la textura i el sabor. Alhora, el vinagre ajuda a trencar les fibres musculars de la carn i a estovar-la, a més de donar-li un toc àcid que en realça el seu sabor.

Quins passos cal seguir?

Per fer el truc només necessites els 3 ingredients bàsics que ja hem mencionat: carn, oli d'oliva i vinagre. A més, també has de tenir a mà paper film transparent i un bol. Quan tinguis tots aquests elements, només has de seguir els passos següents:

  1. Talla la carn a trossos de la mida que vulguis cuinar-la. Pots fer servir filets, daus, tires o el que prefereixis. Col·loca la carn en un bol i cobreix-la amb oli d'oliva. No cal que la submergeixis completament, només que quedi ben impregnada pels dos costats.
  2. Afegeix-hi vinagre fins a cobrir la meitat de l'alçada de la carn. No et preocupis pel sabor, el vinagre s'evaporarà en cuinar la carn i només en quedarà l'efecte estovador.
  3. Cobreix el bol o la safata amb paper film i deixa reposar la carn a la nevera durant almenys una hora. Com més temps la deixis, més tendra i sucosa quedarà.
  4. Retira la carn del bol i deixa-la ben neta amb ajuda del paper de cuina, eliminant l'excés de líquid. Ara ja estarà preparada per cuinar-la com més t'agradi: a la planxa, al forn, al microones o com prefereixis.

Ja saps, si vols estovar la carn i que quedi molt més sucosa per cuinar, prova aquest truc amb oli d'oliva i vinagre. Et sorprendrà el resultat i t'encantarà el sabor!