Jaqueta de dona al supermercat Lidl

El truc per netejar el plumífer a la rentadora de casa i que no es faci malbé

Utilitzes el plumífer habitualment a l'hivern i no saps molt bé com rentar-lo sense que es faci malbé? Pren nota

Les baixes temperatures ja han fet acte de presència als nostres carrers, cosa que influeix a l'hora de seleccionar la roba que ens posem abans de sortir per la porta de casa. Si utilitzes un plumífer, és normal que et generi cert respecte el fet de netejar-lo en la rentadora. T'expliquem com ho pots fer sense por.

Si t'encanta la moda, o fins i tot, en disposes d'un a casa, és probable que ja sàpigues en què consisteix. Un plumífer és una peça d'abrigar plena de plomes que s'utilitza per mantenir-se calent durant l'hivern. Habitualment es fa servir com una jaqueta o un abric i és conegut per ser lleuger i còmode, a més de ser un bon aïllant tèrmic.

Però generalment hi trobem un inconvenient: podem deformar-lo si optem per rentar-lo a la rentadora i no seguim les instruccions del fabricant. Què podem fer en aquests casos? La clau és seguir alguns trucs senzills i simples.

Què podem fer per rentar el plumífer a la rentadora sense que es deformi o es faci malbé?

A més de deixar-lo net quan està visiblement brut, un plumífer s'ha de rentar regularment i amb ímpetu per augmentar-ne la utilitat i les propietats aïllants.

D'una banda, si el plomissol està brut, reté més fàcilment la humitat, cosa que fa que la peça perdi part del seu farcit. La manca de volum és un gran problema perquè és el plomissol el que atrapa l'aire calent al voltant del cos.

D'altra banda, el plomissol que s'embruta, especialment si es mulla, es pot convertir en un brou de cultiu per a la floridura i els bacteris. I finalment, fer servir la jaqueta de plomissol amb regularitat farà que el plomissol sigui més compacte i, per tant, menys efectiu.

Si penses rentar el plumífer a la rentadora, has de fer servir sempre el programa de rentat en fred. Això sí, cal consultar sempre l'etiqueta de l'abric on trobaràs les instruccions adequades.

Jaqueta de dona al supermercat Lidl
Plumífer sense caputxa. | Lidl

Quins passos seguir a l'hora de rentar el plumífer a la rentadora?

En primer lloc, capgireu l'abric i tanqueu tots els velcros i cremalleres. També retireu qualsevol classe de guarniment que ompli. I, sobretot, buidar les butxaques. És recomanable rentar l'abric totalment independent. Això vol dir que no és adequat rentar-lo amb la resta de la roba.

El detergent a utilitzar no ha de ser gaire fort, ja que podria afectar el material i a la tela del plumífer. L'ideal és optar per peces delicades, evitant qualsevol mena de suavitzant.El programa de rentat ha de ser l'específic per a roba delicada, en fred. I, si és possible, amb moltíssim aclarit.

Les marques aconsellen optar per un centrifugat baix, amb un màxim de 400 revolucions, d'aquesta manera evitaràs que les plomes es deformin, espatllin i enganxin.

Imatge d'una persona posant una rentadora
Aquests són els passos per rentar el plumífer a la rentadora sense fer-lo malbé. | CANVA

Alguns errors que hauràs d'evitar

Per evitar espatllar la jaqueta de plomes o qualsevol peça exterior esponjosa, heu de programar la rentadora en un cicle delicat a 30° C, sense centrifugar.Quan acabi el rentat, traieu la jaqueta de plomissol i deixeu-la escórrer. Aquí és quan cometem el segon error. Si el penges d'un penjador, l'aigua fluirà verticalment i el plomissol es pot carregar per la part inferior de la peça.

És millor escórrer a mà començant per les mànigues, després el coll i finalment la part central. D'aquesta manera, podràs assecar el plumífer en pla sobre la part horitzontal del penjador.

Això sí, intenta escampar el plomissol uniformement amb les mans. Prendrà al voltant de 24-48 hores perquè s'assequi, depenent de les condicions climàtiques.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp