Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´una peixateria i una altra imatge d´una persona amb un peix en una taula de fusta

El truc per saber si el peix està fresc: fixa't en 5 detalls

Menjar-te peix en mal estat podria tenir conseqüències perjudicials per a la teva salut, així que presta atenció a les dades següents

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) suggereix incloure el peix a la dieta almenys tres vegades a la setmana. Per saber si el que comprem està realment fresc, saber identificar els senyals adequats és crucial.

D'acord amb Gastrolab España, si el teu peix o marisc ha passat més de 48 hores fora de la nevera, millor pensa-ho dues vegades abans de preparar-lo. Les autoritats sanitàries també aconsellen no mantenir el peix fresc a la nevera per més de dos dies.

I en dies calorosos, el millor és gaudir-ne el mateix dia de la compra. Ara bé, com podem distingir si el peix és realment fresc abans de portar-lo a casa? Pren nota per saber-ho.

Cinc detalls a tenir en compte

1. L'aspecte de la pell

Un peix fresc exhibirà un color viu i tornassolat a la pell, sense cap decoloració. Evita aquells que llueixin apagats i sense lluentor. Ja veus que la pell és com la targeta de presentació.

2. El poder de la mirada

Els ulls del peix fresc han de ser excel·lents, brillants i amb una pupil·la negra. Si trobes ulls enfonsats, grisos o lletosos, és un senyal clar que el peix ha viscut temps millors i no està en el millor moment.

¿Cómo SABER si un PESCADO está FRESCO? 🧊

3. L'estat de la carn

La carn del peix fresc és ferma, translúcida, elàstica i té una superfície llisa. No s'hauria de veure flàccida, opaca o rugosa. Toca-ho una mica i confia en el teu instint, si se sent com si estigués a punt d'enfonsar-se, és millor buscar una altra opció.

4. L'olor

L'aroma del peix fresc ha de ser suau i agradable, transportant-te mentalment a les onades del mar. Si l'olor és massa forta o desagradable, és probable que el peix estigui en descomposició.

5. Les escates

Un detall fàcil de passar per alt són les escates. Aquestes han de cobrir completament la carn del peix. Si observes àrees sense escates, podria ser una indicació que no és tan fresc com hauria de ser.

Aquests detalls no només us garantiran una experiència culinària més saborosa, sinó que també us ajudaran a mantenir una dieta saludable. Bona pesca!