Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto home estirat al llit, no pot dormir

El truc de l'ull obert per adormir-te ràpidament i descansar

Et costa agafar el son? Aquest és el truc que us ajudarà a adormir-vos de manera més ràpida

Dormir bé és crucial per a la salut i el benestar general. I agafar el son ajuda molt, encara que per això és important establir una sèrie d'hàbits. Hi ha un truc que pot ser molt útil.

La veritat és que són moltes les persones a qui costa agafar el son, o tornar a recuperar-lo quan es desperten al mig de la nit (per exemple, per anar al lavabo).

Això pot comportar seriosos problemes, especialment quan no es dorm bé i no tenim un son reparador al final de la nit.Per sort, hi ha una tècnica o truc que pot ajudar a l'hora d'agafar el son més ràpidament. O tornar-ho a recuperar quan ens hàgim aixecat. Pren nota.

Aquest és el truc que us ajudarà a agafar el son més ràpidament

En realitat, són dues les tècniques que podem seguir. D'una banda, els experts aconsellen ficar-se al llit i mantenir els ulls oberts, mentre repetim constantment una frase: «no t'adormis».

D'acord amb la doctora Daisy Mae, metge britànica que hauria ideat aquesta tècnica, amb aquest truc el que aconseguim originalment és “enganyar” la ment. Dit d'una altra manera, la desafiem amb la intenció de romandre desperts.Això, al contrari del que podríem imaginar, origina tot el contrari: aconseguim en realitat facilitar el son, per això ens adormirem més de pressa.

Dona dormint
Amb aquest senzill truc podries agafar el son més ràpidament | Getty Images

També hi ha un altre truc de l'ull obert molt útil per seguir dormint

D'altra banda, també hi ha una altra tècnica molt senzilla, que pot ser força útil quan ens aixequem al mig de la nit per anar al lavabo o prendre aigua.

En què consisteix? Bàsicament has de tractar de mantenir un únic ull obert. Si la llum brillant de la bombeta entra als dos ulls, el teu cervell pensarà que és hora de despertar-se i et resultarà més difícil tornar a adormir-te.

No obstant això, si tractes de mantenir tancat un ull el teu cervell podrà adaptar-se més fàcilment a l'espai fosc on et trobis. Gràcies a això, et serà possible agafar el son més ràpid, un cop t'hagis ficat al llit.

Foto d'una dona llevant-se al matí amb sol
Dormir bé ofereix molts beneficis per a la salut. I un segur que no t'ho esperes. | GETTY IMAGES

Els beneficis de dormir bé per a la salut

Com assenyalen els experts, dormir bé és essencial per a la salut. I són molt variats els beneficis d'una bona nit de son, que inclouen principalment la funció cognitiva, ja que ajuda a millorar la millora, l'atenció i la concentració durant el dia.

Per a la salut física dormir bé també és fonamental, ja que un son adequat ajuda a regular els nivells d'hormones, com la insulina, mantenint així un sistema immunitari molt més saludable.

Dormir adequadament és també imprescindible per mantenir una bona salut mental, ja que és essencial per a la salut emocional i la regulació del nostre estat d'ànim. De fet, una bona nit de son ajuda a disminuir la depressió, l'estrès i l'ansietat.

Per acabar, però no menys important, les hores que dormim són imprescindibles. Per exemple, la majoria d'experts aconsellen dormir entre 7 i 9 hores cada nit per obtenir els màxims beneficis del son.

I, com hem vist, alguns consells per millorar la qualitat del son inclouen mantenir un horari regular de son, evitar l'exposició a pantalles abans de ficar-se al llit, i crear un ambient tranquil i fresc per dormir.

Recordeu també que la bona qualitat de l'aire és imprescindible. Per exemple, una mica d'oli essencial relaxant també pot ser de moltíssima ajuda. I el que fem abans de marxar al llit també és fonamental. Hauríem d'evitar l'ús de qualsevol dispositiu electrònic com a mínim entre una a dues hores abans de dormir.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!