Imatge d'una dona bebent un got d'aigua

La Universitat de Harvard assenyala les 2 úniques begudes saludables, a més de l'aigua

Quines són les begudes més saludables segons la Universitat Harvard?

Atès que el cos perd constantment entre 2,5 i 3 litres d'aigua al dia amb funcions vitals normals, l'aigua perduda s'ha de reposar perquè el cos es mantingui saludable. I és que, al cap i a la fi, l'aigua té un efecte significatiu en moltes funcions del nostre cos.

 

És irònic que la sensació de set sorgeixi només quan el nivell de líquid del cos ja ha començat a disminuir,per això és important beure aigua abans de sentir set. Per hidratar-nos sempre se'ns ve al cap l'aigua, però el cert és que aquestes dues alternatives que ofereix la Universitat Harvard també podrien ser interessants.

Per què és tan important beure aigua?

Sabies que el teixit cerebral conté un 85% d'aigua? Doncs així és, ja que, quan l'equilibri de líquids fluctua, el cervell comença a sentir-ne l'efecte.La capacitat de concentració es debilita, fa mal el cap i es debilita la memòria a curt termini.

 

Això és perquè la deshidratació provoca una disminució en la producció d'energia del cervell. Així mateix, l'aigua també ajuda a transportar nutrients essencials a les cèl·lules del cos i elimina els productes de rebuig.

Una dona bevent aigua després de fer esport
L'aigua és una de les millors maneres d'hidratar-nos| Getty Images

D'altra banda, la deshidratació interromp el mecanisme de regulació de la pressió arterial del cos, cosa que pot provocar pressió arterial alta i les conseqüències consegüents.

 

Beure aigua també és essencial per a la pell. De fet, és l'òrgan humà més gran i es compon d'un 70% d'aigua. A més a més, part de l'aigua del nostre cos es perd cada dia per evaporació a través de la pell.

 

Finalment, és igualment essencial per a les cèl·lules (cada cèl·lula de l'organisme necessita aigua per funcionar). I també per a altres elements del nostre organisme com els ossos, el cor i els ronyons.

Quines dues begudes més són també saludables?

La Universitat Harvard ha dut a terme un interessant estudi on han intentat descobrir quines són algunes de les millors alternatives a l'aigua, per així mantenir-nos hidratats.

Segons els resultats d'aquest estudi, les millors begudes complementàries o alternatives a l'aigua serien dues: el cafè i el te. Això sí, sense afegir cap mena d'endolcidor (com edulcorants o sucre).

1. El cafè

El cafè és una beguda tremendament coneguda per les seves diferents qualitats estimulants. De fet, conté cafeïna. A més, també és una beguda plena d'antioxidants, com els polifenols, i aporta magnesi, àcid quínic, àcid clorogènic, vitamina B2 i diterpens.

 

Sempre que no s'hi afegeixi sucre, el cert és que el cafè és una beguda molt saludable. El consum del qual, a més a més, s'hauria associat a una disminució del risc de malalties cròniques.

Detall de dues persones prenent cafè en un bar
Si no vols abusar del consum de cafeïna, sempre pots optar pel cafè descafeïnat | Getty Images

Tot i això, cal destacar que el seu consum ha de respondre davant uns patrons normals. És a dir, un consum responsable i no excessiu, ja que en aquest cas, el cafè perdria tots els beneficis que té.

2. El te

També és una font de teïna, polifenols i una gran quantitat d'antioxidants naturals.Com passa amb el cafè, sempre que no s'hi afegeixi sucre, el te pot ser una opció natural molt saludable.

 

El millor de tot? Que és perfectament possible escollir una àmplia varietat d'herbes i tes, que podem triar en funció de les qualitats que ens agradaria que ens aportessin.

 

A més, la seva preparació és molt senzilla, així que podràs beure 'aigua' de forma original, però sense haver de perdre gaire temps preparant l'alternativa. Recorda que, a més a més, aquest tipus de begudes és ideal per al sistema digestiu.

 

Això sí, no hem d'oblidar allò més important: l'aigua es converteix en una de les millors opcions per hidratar-nos. I ho és per una cosa ben senzilla: encara que no aporta nutrients, sí que ajuda a hidratar-nos, i no conté calories ni greixos. Fins i tot, millor encara, perquè podem fer-les saboritzades afegint-hi cítrics i fruites.

 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp