En el seu avançament meteorològic, Mario Picazo ja ha advertit què pot passar al tram final d'aquesta setmana. Convida als seus seguidors que parin molta atenció a totes les novetats que oferirà el temps. «Veurem el que passa», deixa entreveure.
Caldrà estar pendents de l'Atlàntic, amb «fronts que van fregant el nord peninsular». Contribuiran a injectar aire més fresc, cosa que s'ha notat les últimes jornades, però que també servirà per disminuir els termòmetres durant «les pròximes 48 hores».
En el seu pronòstic també es pronuncia sobre les precipitacions, que «de moment es queden al nord». Per dijous ens espera una «nova borrasca, amb sistemes frontals més actius».
Arribem a l'equador d'agost amb unes temperatures més suportables a gran part d'Espanya. Les màximes continuaran arribant als 35 °C a moltes capitals, encara que resultarà més complicat assolir els 40 °C al sud.
Mario Picazo sosté que els termòmetres cauran pel fet que «es va retirant l'aire càlid». No passa per alt que en llocs com ara «les Canàries ha fet una calor terrible durant els últims dies». En qualsevol cas, l'ambient continuarà sent sufocant en alguns punts. En aquest sentit, posa sobretot el focus a la Mediterrània per les altes temperatures de l'aigua.
Així serà el temps d'aquesta setmana
Aquest començament de setmana, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) va activar els avisos grocs en punts de Catalunya, Andalusia i Castella-la Manxa. Així mateix, la nuvolositat abundant ha estat la protagonista al nord de Galícia i el Cantàbric, apunta a eltiempo.es.
Avança que les mínimes cauran, refrescant a l'interior, amb els termòmetres per sota dels 20 °C. A la Mediterrània es manté «la xafogor», amb «nits tropicals» a causa de registres que rondaran entre els 20 °C i 25 °C.
Destaca l'entrada de diverses borrasques Atlàntiques que deixaran pluges puntuals durant la setmana. L'arribada d'aire més fred contribuirà a formar tempestes, que fins i tot podrien ser intenses. Sobretot, en punts de la vall de l'Ebre, l'interior de la Comunitat Valenciana, el sistema Ibèric, l'est de Castella-la Manxa i el Cantàbric oriental.
En qualsevol cas, a la resta d'Espanya, exceptuant les tempestes esmentades, predominarà l'ambient assolellat. Això sí, és probable que sorgeixin núvols d'evolució i tapin el sol per moments.
Quin temps farà el cap de setmana?
Amb vista al cap de setmana, Mario Picazo es refereix a uns fronts que «s'acostaran a les costes de Galícia i Portugal» entre dijous i divendres. Aquest últim dia «notarem com a injecta més núvols, que deixaran precipitacions al nord-oest».
Tot i això, preveu que per diumenge tindrem un «temps més estable» en el conjunt peninsular. Assenyala que «ja s'acaba la canícula» i confia que «les temperatures ens comencin a respectar». Sobretot, perquè les darreres setmanes s'han registrat valors excessivament elevats per a aquesta època de l'any.